Fantasi og virkelighet

Vi bruker gjerne mye tid på å se bra ut. Det gjør i alle fall jeg. Frisørtimer, manikyrtimer, ny sminke, vippeextentions og nye glitrende paljettkjoler. Man må jo kunne se bra ut på julebordet - og på nyttårsfesten? Og det er jo greit. Men det som er litt skummelt, er at noen kanskje drar dette noe lenger enn det jeg gjør.

Vi lever i et samfunn der vi daglig eksponeres for bilder av skjønnheter med lange ben og perfekte neser i moteblader, på TV, reklameplakater og sosiale medier. «Du skal se slik og slik ut!» tordner det fra høyere makter, hvis ikke «nei, da er du vel ikke bra nok». For noen blir skjønnhetspresset altoppslukende og skadelig.


I høst kom det nye tall fra en undersøkelse som Norstat gjennomførte på vegne av Dove. Den viser at 45 prosent av kvinner i aldersgruppen 18-37 år har unngått å bruke dusj offentlig fordi de er misfornøyde med eget utseende. I samme gruppe mener tre av fire at sosiale medier skaper et uheldig kroppspress. NRK gjorde en lignende studie gjennom Norstat i 2015, her kom det frem at åtte prosent av unge mellom 15 og 29 år ønsker å forandre på utseende ved hjelp av skjønnhetsinngrep.  


Jeg synes vi skal høre på de kloke ordene fra Jan Thomas. En kald dag sent i november fikk vi i Det Norske Bransjemagasinet komme for en prat i salongen hans i Parkveien. Han jobber med å få oss til å forstå at disse bildene av «det perfekte» bare er ren fantasi. Den eneste forskjellen mellom «oss» og «dem» er dyktige stylister, frisører, sminkører og fotografer. Og nøye dirigert lys. På side 4 kan du lese mer om kjedisstylistens vei til velvære og arbeidet hans med å få mennesker til å føle seg bra.  


I denne utgaven av magasinet vårt finner du mange ulike foretak innen skjønnhet, helse og omsorg. Det er viktig å kunne ta vare på både seg selv og de rundt oss i disse mørke og kalde tider. Les om stressredusering med yoga og massasje, nye teknikker for å ta vare på huden, eller bli inspirert til å rydde i kostholdet og komme bedre i form.   


Men dere, kjære lesere, vi må lære oss å føle oss vel, uansett kropp og fasong. Og selv om vi har en nyttårsfest å se snasne ut til, pass på å kose dere masse i romjulen og resten av vinteren. Spis opp julekakerestene - det er et helt år til neste gang.


Tekst: Cornelia Koppang Henriksen

173043dåsss

Spreier syglede frå Sunnmøre

Artikkel Kremmaren Håvard Stennes har spesialforretning for symaskiner, saum, omtrekking og alt som høyrer med i Volda på Sunnmøre. Butikken kombinerer han med storstilt nettsatsing.
181082ps

Har du hørt om Sørlandets elektrohelter?

Artikkel Kjære fru Hansen, trenger du hjelp med ei stikkontakt? Eller leder du en industribedrift med behov for en serviceavtale og årlig internkontroll av det elektriske anlegget?
IMG_3765

Jakten på naturlig skjønnhet

Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

5

Dyrevennlig app forenkler hverdagen for veggiser

Vegan Norway kartlegger veganske spisesteder

Arkiv