Fantasi og virkelighet

Vi bruker gjerne mye tid på å se bra ut. Det gjør i alle fall jeg. Frisørtimer, manikyrtimer, ny sminke, vippeextentions og nye glitrende paljettkjoler. Man må jo kunne se bra ut på julebordet - og på nyttårsfesten? Og det er jo greit. Men det som er litt skummelt, er at noen kanskje drar dette noe lenger enn det jeg gjør.

Vi lever i et samfunn der vi daglig eksponeres for bilder av skjønnheter med lange ben og perfekte neser i moteblader, på TV, reklameplakater og sosiale medier. «Du skal se slik og slik ut!» tordner det fra høyere makter, hvis ikke «nei, da er du vel ikke bra nok». For noen blir skjønnhetspresset altoppslukende og skadelig.


I høst kom det nye tall fra en undersøkelse som Norstat gjennomførte på vegne av Dove. Den viser at 45 prosent av kvinner i aldersgruppen 18-37 år har unngått å bruke dusj offentlig fordi de er misfornøyde med eget utseende. I samme gruppe mener tre av fire at sosiale medier skaper et uheldig kroppspress. NRK gjorde en lignende studie gjennom Norstat i 2015, her kom det frem at åtte prosent av unge mellom 15 og 29 år ønsker å forandre på utseende ved hjelp av skjønnhetsinngrep.  


Jeg synes vi skal høre på de kloke ordene fra Jan Thomas. En kald dag sent i november fikk vi i Det Norske Bransjemagasinet komme for en prat i salongen hans i Parkveien. Han jobber med å få oss til å forstå at disse bildene av «det perfekte» bare er ren fantasi. Den eneste forskjellen mellom «oss» og «dem» er dyktige stylister, frisører, sminkører og fotografer. Og nøye dirigert lys. På side 4 kan du lese mer om kjedisstylistens vei til velvære og arbeidet hans med å få mennesker til å føle seg bra.  


I denne utgaven av magasinet vårt finner du mange ulike foretak innen skjønnhet, helse og omsorg. Det er viktig å kunne ta vare på både seg selv og de rundt oss i disse mørke og kalde tider. Les om stressredusering med yoga og massasje, nye teknikker for å ta vare på huden, eller bli inspirert til å rydde i kostholdet og komme bedre i form.   


Men dere, kjære lesere, vi må lære oss å føle oss vel, uansett kropp og fasong. Og selv om vi har en nyttårsfest å se snasne ut til, pass på å kose dere masse i romjulen og resten av vinteren. Spis opp julekakerestene - det er et helt år til neste gang.


Tekst: Cornelia Koppang Henriksen

182061

Gjenskaper Italia i Norge

Artikkel På Frogner finner du en autentisk vinbar og restaurant med både smak og atmosfære fra Italia og Middelhavet.
182049fddssssfsadoja

Det urbane kunst- og kulturkollektivet på bygda

Artikkel Kafé Lensmannsgården på Namdalseid i Trøndelag, er i bunn og grunn et slags åpent kunstkollektiv som huser fire kreative sjeler.
Therese Knutsen portrett

Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

IMG_3765

Jakten på naturlig skjønnhet

Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

christian1

Usikre tider i boligmarkedet

Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

Arkiv