162055 LE162055 LE0162055 LE1162055 LE2

30-åring med grenseløse muligheter

Landskapsentreprenørene utfører både små og store oppdrag for så vel det profesjonelle markedet og for privatkunder. Uansett hvem som er kunden er bedriften opptatt av å finne frem til gode, kreative løsninger som skal skape varig trivsel.

– For oss er ingenting umulig. Vi er opptatt av å finne frem til kreative løsninger for kundene slik at de skal få det så hyggelig som mulig i sitt uteområdet, sier Erik Johnsen, daglig leder i Landskapsentreprenørene AS.

 Anleggsgartnerbedriften startet opp i Kristiansand i 1986 og feirer i år sitt 30 års jubileum. I dag fungerer selskapet som en skikkelig familiebedrift – og eies av far og sønn, som har femti prosent av aksjene hver.

 – Vi har ingen planer om å gi oss. Så får vi se om vi kanskje får et tredje familiemedlem til å overta med tiden, sier Johnsen oppstemt.

Både offentlige og private kunder

 Landskapsentrenørene tar oppdrag for både offentlige og private kunder. Bedriften har kontorer på Sørlandet - både i Kristiansand og Mandal. Men de utfører også arbeid for kunder i vest, gjennom et datterselskap i Stavanger.

 Bedriften står bak en rekke kjente uteplasser i det offentlige rom på Sørlandet. Blant dem finner vi Bystranda Park og terrasse - uteområdet ved Bystranda i Kristiansand. De står også bak arbeidet med Aquarama Park, som er parkområdet mellom badelandet og strandpromenaden i Kristiansand. De har også arbeidet med flere lekeplasser, blant dem Bølgen lekeplass ved Buen Kulturhus i Mandal.

 Selskapet har fått flere og flere oppdrag fra private kunder gjennom årene, og utfører i dag like mange oppdrag for private kunder som for det profesjonelle markedet.

 – Noen år arbeider vi tett opp mot hyttemarkedet, mens andre år arbeider vi tett med folks private boliger. Men ingen oppdrag er for små for oss. Vi tar både små og store oppdrag Det er også viktig å presisere at vi er med på hele prosessen, og dermed trenger kunden bare å forholde seg til én person. Skulle kunden trenge en rørlegger underveis i arbeidet – ordner vi også med det. Det er en fordel, forteller Johnsen.

Et hav av muligheter

 Annleggsgartnerbedriften har særlig ekspertise når det gjelder naturstein og granitt, og mener at sentrumsarbeid er et av deres sterkeste side. Men bedriften tar på seg all slags anleggsgartner- og entreprenøroppdrag for privatkunder, men utenfor grunnmuren.

 – Vi er opptatt av å dra kundene med oss inn i den kreative prosessen. For oss er alt mulig, og vi prøver alltid å finne en løsning på det kunden ser for seg og ønsker seg.

 Landskapsentreprenørene har dyktige anleggsgartnere i staben som har gode plantekunnskaper og kreative, varige løsninger. Gartnerne legger både plener og ferdigplener, planter og monterer lys til uteområder. Bedriften har også spesialisert seg på å legge beplanting på tak.

 – Det er gøy å leke med kreativiteten, og vi kan for eksempel foreslå å legge gress på taket på et funkis-hus for å skape flere grøntområder, sier en smilende Johnsen.

Bygger og monterer basseng

 Bedriften leverer alle typer murer og stein, og legger både naturstein og betong. De har også ansatt egne tømrere som bygger alt fra små konstruksjoner i tre. Videre tar de også på seg større oppdrag som å lage mindre hytter og hus.

 – Vi legger også brostein for kundene våre og har mange dyktige brosteinsleggere i staben vår, forteller Johnsen.


 Landskapsentrenørene kan også lage bassengområder til folks uteområder.

 – Vi monterer og gjør alt selv. Vi ser at det er en berikelse for folk å få et basseng i hagen. Det er ikke alltid fristende å hoppe i sjøen når det er fjorden grader, men med et basseng kan man bade fra april til november.

 Bedriften er veldig opptatt av å skape uteområder som skal gi varig trivsel.

 – Om du når inn i huset ditt og må gå fordi et rotete og avskyelig uteområde, så har man det ikke hyggelig inne heller, mener Johnsen.


Ser ikke hindringer

 Johnsen legger til at bedriften har en stor og svært moderne utstyrspark, som er skreddersydd for det arbeidet de utfører for sine kunder.

 – Den topp-moderne utstyrsparken vår gjør også at vi kommer til overalt.

 Han forklarer at om en kunde ønsker seg et flott uteområdet på hytten sin som ligger ugunstig til – eksempelvis på en øy – så kommer de likevel til på grunn av sitt moderne utstyr.


 – Vi finner alltid løsninger på problemer som skulle oppstå.


Trofaste arbeidere

 Da bedriften startet opp var det tenkt at den skulle ha rundt 20 ansatte. Men gode år har ført til at Johnsens i dag har hele 90 ansatte i bedriften sin i Kristiansand, mens datterselskapet i Stavanger har 45 i staben.

 – Jeg tror at det gode arbeidsmiljøet vi har i bedriften trenger ut til kundene våre. Vi har en god tone, og løper ikke etter våre ansatte for å kontrollere dem. Vi vet de gjør jobben sin med stort engasjement.


 De fleste av Johnsens ansatte har også arbeidet for bedriften i flere tiår.

 – Folk har lyst til å være her, og det betyr at kundene kan være sikre på at de som utfører arbeidet har lang erfaring.

Les mer...

2016-06-01 15.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv