171004 BW

Block Watne går i bresjen for å utvikle gode lokalsamfunn

I mange år har Block Watne vært en kjent og respektert aktør på Jæren. De har bygd opp et godt rykte og en solid merkevare - mye takket være et sterkt engasjement for lokalsamfunnet.

Egil Garvik ble ansatt i Block Watne i 1987. Han begynte som selger og byggeleder før han syv år senere etablerte selskapets avdeling på Jæren. Strategien den gang var å ha et boligtilbud på alle stoppestedene langs Jærbanen - til alle typer mennesker og i alle prisgrupper. Etter oppstarten alene er han i dag distriktssjef for Jæren med ansvaret for tretten funksjonærer og tjue tømrere, med en omsetning på nærmere 300 millioner kroner i året.


- Det er en fantastisk utvikling jeg har fått være med på. Block Watnes spesialitet er utvikling av store boligområder. Vi kjøper opp eiendommer, utvikler og selger et ferdig produkt. Man får være med på å forme samfunnet, og det er noe av det interessante med jobben. Det er viktig for oss å kunne sikre arbeidsplassen internt og eksternt, og ha stabilitet. For å slippe de store svingningene må man ha mange prosjekter, forteller Garvik.


Derfor har selskapet veldig mange prosjekter gående samtidig, på et stort geografisk område. Klepp, Time og Hå er primærkommunene deres, og for tiden har de prosjekter gående både i sør og i nord. I Sirevåg på Ogna og Brusand kombinerer de bygg for ferie og fritid, med både fastboende og ferieboliger, mens på Varhaug, Nærbø, Bryne og Klepp har de prosjekter rettet mot fastboende - med hele spekteret fra leiligheter i blokk, rekkehus og eneboliger.


- Vi har et godt samarbeid med kommunene. Det er et bedre samarbeidsklima i dag mellom kommune og utbyggere enn det var da jeg startet i 1986, da kommunene stort sett ville drive med utvikling av boligområder selv. I dag derimot handler det om samfunnsutvikling, og man ser at man er avhengig av hverandre, sier Garvik.


 

Block Watne Jæren - salgs- og omsetningsrekord i Rogaland i 2016


Byggebransjen i Rogaland har stått overfor store utfordringer de siste årene. For Block Watne sin del fikk de en stabil og trygg eier da OBOS kom på banen i 2014. Det har gitt både handlerom, trygghet og mulighet for langsiktig planlegging. På Jæren har de et stort antall prosjekter under bygging. Distriktssjefen er svært godt fornøyd med salget i 2016, som var mer enn en fordobling fra året før, og bedre enn toppårene i 2013 og 2014.

 

- Da jeg begynte i Block Watne i 1987 var det kun bygging av eneboliger på Jæren. I dag kreves det en mye mer helhetlig tenkning og bedre utnyttelse av arealene. Det er en lang prosess med mange søknader der krav om utredning, arkeologi og forskriftskrav har medført økte kostnader. Intensjonen til det offentlige er at alt skal bli lettere, men i realiteten er det motsatt. Dette er urovekkende, og mye kunne vært forenklet, mener Garvik.


Selskapet har oppsummert fem kjerneverdier som de alltid skal jobbe mot: skikkelig, kvalitetsbevisst, offensiv, lønnsom og engasjert. For Garvik og staben hans begynner en god jobb med tømrerne ute i felten. At de har god kontroll og kvalitet på det de gjør, legger grunnlaget for gode boliger og trygge arbeidsplasser.


- Tryggheten, kontinuiteten, forutsigbarheten og muligheten til å være med på å utvikle lokalsamfunnet; alt dette er fordeler med å være en del av Block Watne. Selskapet som helhet er ISO 9001-sertifisert. Det er en stor trygghet for organisasjonen, og kanskje mest i opplæringsfasen av nye ansatte, for da har du prosedyrer som er gode å bruke. I tillegg er det også en sikkerhet for sluttkunden. Jeg er også svært fornøyd med OBOS, og er mektig imponert over hva de har gjort siden oppkjøpet. De er veldig solide. Dette gir oss mulighet til å kunne delta i utvikling av mindre lokalsamfunn der andre anser risikoen som for stor og kapitalkrevende.


I enhver byggeprosess bruker selskapet sine egne arkitekter som er samlet ved hovedkontoret i Oslo. På Jæren har de egne selgere - for tiden to fulltidsansatte, fem prosjektledere og fire byggeledere. Disse arbeider med utvikling av boligområder, detaljer på boliger, og styrer produksjonen i byggeperioden.


171004 BW IText


- I 2016 flyttet 92 kunder inn i en ny bolig fra Block Watne Jæren, og målet vårt er at alle disse skal være godt fornøyde med både boligen og området. Vi kan gjøre feil, men vi må rydde opp med en gang. Noen ganger føler man selv at man aldri får gjort det fort nok. Hver måned måler vi kundetilfredshet og får rapporter med ærlige svar fra kundene. Det er noe med arbeidsmiljøet og det å ha det gøy på jobben. Både byggelederne, selgerne og hele organisasjonen får nemlig tilbakemeldinger fra fornøyde kunder - og da yter man jo enda mer! Sykemeldinger går ned, og trivselen går opp. Det viktigste er at folk trives på jobben i det daglige.


- Jeg synes det er veldig morsomt og givende å være med på å utvikle lokalsamfunn og gode boliger slik at vi skaper et godt grunnlag for at flest mulig skal trives med å bo godt. Vi på Block Watne Jæren vil gjøre det vi kan for at alle skal trives i sin nye bolig. Kom og kjøp, oppfordrer Egil Garvik.


En sterkere oppfordring kan vel knapt gis til befolkningen på Jæren?

Les mer...

2017-03-15 15.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Block Watne
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    915 73 157
  • Adresse:
    Morenefaret 1
    4340 Bryne
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv