171015 BE171015 BE0171015 BE1171015 BE2

Kvalitet til en god pris

Snekker- og tømrerfaget har endret seg mye de siste tiårene. Men selv om hus og byggetek-nikker er i stadig endring, forblir Brødrene Ellingsen AS en stødig og pålitelig aktør på markedet. Firmaet utfører alt fra nybygg til renovering, og oppdrag for forsikringsselskaper. Fellesnevneren er kvalitet til en god pris.

- Jeg har i grunnen alltid vært interessert i tømrerfaget, og begynte tidlig med å bygge hytter som ung. Etter å ha gått snekkerlinjen på yrkesskolen, jobbet jeg som innredningssnekker i to år ved Flekkefjord slipe- og maskinfabrikk. Veien videre gikk til Byggmester Larsen Trelast i Flekkefjord der jeg var i fjorten år, forteller Bent Tore Ellingsen. 


Broren Knut var ansatt i det samme firmaet. Da dette ble lagt ned, etablerte de Brødrene Ellingsen AS i 1994. Duoen kastet seg ut i et tøft marked på egen hånd, men tålmodig og hard jobbing ga resultater. De vokste etter hvert ut av hjemmekontoret, og begynte å ansette medarbeidere. For ti år siden bygde de sine egne lokaler på Svegeskogen, og staben er i dag på ni ansatte.


- Driften deler vi i to. Den ene delen er forsikringsoppdrag, som går ut på å utføre reparasjoner etter skader hos folk. Det er alle slags forsikringsskader som hus opplever, som vi da takserer og reparerer. Det er brann-, vind- eller vannskader, som vi gjør mest av. Vi har avtaler med flere forsikringsselskaper, og på slike oppdrag har vi Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal, Sirdal og Farsund kommune som nedslagsfelt.


- Den andre delen omfatter renovering, nybygg og tilbygg. I tillegg er det viktig å få frem at vi er veldig flinke på prosjektering og tegning. I dag krever kommunene velskrevne søknader, med gode tegninger og planer. Dette er vi gode på, og der har vi en fin dialog med kommunene.


De siste årene har Brødrene Ellingsen AS jobbet mye på leilighetsbygg. Her samarbeider de med et utbyggerfirma og en søsterbedrift som er med og utvikler nye prosjekter.

- På det feltet har vi hatt stor suksess med et nytt prosjekt i byen, med leiligheter på Frydenlund. Der ble alt solgt før de ble ferdigstilt. Prisen og den gunstige beliggenheten var nok årsaken til det. Vi var også nylig involvert i renoveringen av to eneboliger som ble totalskadd i brann i januar 2016. Dette var to boliger i en rekke på tre, og der ble alt revet ned, sier Bent Tore.

 

171015 BEAS1


Kvalitet og seriøsitet


Det erfarne byggmester-firmaet i Flekkefjord er opptatt av kvalitet og seriøsitet. De har sentral godkjenning og kan utføre oppdrag i tiltaksklasse 2. At de også kan skilte med ansatte som har både fagbrev og byggmester-papirer, er et kvalitetsstempel. Ellingsen og kompani sørger også for å videreføre sin gode arbeidsmoral til fremtidens snekkere og tømrere.


- Jeg er med i Opplæringskontoret i Mandal, og har nå også vært med i Prøvenemda i ett år. Vi har hele tiden lærlinger i bedriften. Det er en naturlig del av miljøet vårt å ha lærlinger, og da får vi lært dem opp selv fra bunnen av. I dag er det veldig vanskelig å få seg en læreplass, og jeg synes i grunn at bedriftene burde bli flinkere til å ta inn lærlinger. Ellers har vi et veldig fokus på trivsel på arbeidsplassen, noe som igjen viser seg på fraværstatistikken. Vi har veldig lite fravær. Ledelse og ansatte skal være ett, og det skal være lav høyde fra toppen og nedover. Det skal ikke være noe ovenfra og ned, for vi er et team som samspiller, sier han engasjert.


Jungeltelegrafen er åpenbart mye brukt i Flekkefjord. Fornøyde kunder sørger for å fortelle venner og bekjente om den gode jobben Brødrene Ellingsen AS gjør. Slik kommer det stadig telefoner fra nye kunder son ønsker hjelp til et boligprosjekt.


- Vi ønsker selvfølgelig å ha fornøyde kunder som kommer igjen, så vi gjør stort sett alt som skal til for at de skal bli fornøyde. Jeg vil si at vi får veldig fin respons på mange av jobbene vi gjør, så det er positivt. Mitt råd til folk som skal bygge og velge en håndverker er: velg en seriøs aktør som du kan forholde deg til også i ettertid. Ikke bare velg en tilfeldig. Når det gjelder Brødrene Ellingsen AS, er vi her i morgen også - og lenger frem!

Les mer...

2017-03-21 15:45

182056o

Detaljorientert ned til servietten

Artikkel Yolo Events legger sjelen sin i å planlegge uforglemmelige arrangementer. Og det er ikke snakk om å ansette noen til å være på gulvet; jentene elsker alt fra markedsføringsarbeid til serviettbretting.
182034gh

– Få et bredere perspektiv på hva Saltstraumen kan tilby

Artikkel Saltstraumen er en av Nordlands beste turistattraksjoner – men ikke bare av grunner du trodde. Aktiviteter som Stand Up Padling, nordlysguiding og hammock hotell trekker nå både historie- og eventyrlystne.

  Faktaruta

  • Brødrene Ellingsen AS
  • Hjemmeside
  • Adresse:
   Svegeskogen 13C
   4400 Flekkefjord
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Therese Knutsen portrett

  Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

  Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

  christian1

  Usikre tider i boligmarkedet

  Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

  Arkiv