164080 BO

Yrkesfag åpner så mange dører

Å få elever og foreldre til å forstå at man åpner en veldig bred dør ut i arbeidslivet ved å velge yrkesfag. Det er den viktigste jobben til Byggfag Opplæringskontoret Telemark, forteller daglig leder Hans Inge Gudmundsen.

Opplæringskontoret har drøyt 100 løpende lærekontrakter og 200 bedrifter som de betjener i forhold til å skaffe lærlinger.  


- Yrkesfaglig Fordypning er den viktigste plattformen for elevene til å skaffe seg lærlingplass. Da er de utplassert fra skolen, og bygger relasjoner til bedriften de er i. Intensjonen er at de skal få lærlingplass der, sier han. 


I løpet av året de er utplassert får elevene oppleve hva arbeidslivet krever av dem. Målet er å finne en bedrift hvor kjemien stemmer. Umotiverte elever er nemlig dårlige ambassadører for morgendagens lærlinger. Opplæringskontoret er derfor avhengig av at de elevene som kommer ut lykkes. 


- Oppfølging er viktig, og å ha en løpende dialog. Lærlingene må ikke være redde for å si i fra om de mistrives. Det skal være en god opplevelse for dem å komme ut i arbeidslivet, og de skal ha lyst til å gjøre dette. Vi sørger for at alle som fortjener en lærlingplass, får en.


- Våre bedrifter krever ikke at man har toppkarakterer i fellesfagene. Har man interessen og motivasjonen for det faget man ønsker fagbrev i, er det det viktigste, legger konsulent Kine Fragell til. 


- En ting jeg er opptatt av få sagt, er at når byggebransjen opplever konjunktursvingninger, så er fagutdanningen det første de stopper. Sier en bedrift opp åtte ansatte, tar de ikke inn en eneste lærling. Slik kan det ikke være! Vi må ha et forutsigbart inntak av lærlinger, uavhengig av konjunkturer. Dette er et viktig poeng som alle må forstå, avslutter Gudmundsen engasjert. 

Les mer...

2017-02-08 16.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

  • Byggfag Opplæringskontoret Telemark
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv