171045 BM1

Byggmester TB Mydland AS - et trygt og godt valg

“Det vi brenner for, er å levere et produkt som kunden er fornøyd med. Det er det viktigste. Vi vil at kunden skal tenke etterpå at de gjorde et godt valg. Og det er ikke bare sluttproduk-tet som skal være bra, men hele prosessen. Kunden skal føle trygghet fra dag en”.

Torstein Bjarne Mydland plukket opp hammeren som ung, og var alltid med faren og farfaren og snekret hjemme på gården. Svennebrevet fikk han i 2000, og syv år senere etablerte han sin egen bedrift. Den dag i dag er han fortsatt glad i å skape og få til ting. Virketrangen får han utløp for som daglig leder av Byggmester TB Mydland AS i Hauge i Dalane.


- Det er givende å ha ansatte. Faktisk har alle i staben vår, unntatt to, begynt her som lærlinger. Det viktigste for en lærling hos oss, er å ha arbeidsinnsats og lyst til å jobbe. Interessen for faget og for å lære er også en fordel, selvsagt. Det har vært helt bevisst at jeg har bygd opp firmaet med lokale folk.


I dag er de ni ansatte. De flyttet til dagens fine lokaler i Gamleveien 51 da de ble en del av Nordbohus-kjeden for to år siden, forteller Mydland.


171045 BM


Byggmester-firmaet har i utgangspunktet Dalane som sitt geografiske område, men kan påta seg oppdrag i hele Lister-regionen. De bygger først og fremst eneboliger og garasjer, samt noe hytter. Foreløpig har de ikke bygd leiligheter, men det foreligger kataloger med både tomanns- og firemannsboliger som de kan bygge for interesserte. Firmaet gjør også mye renovering av eldre hus, med både skifting av tak og vinduer eller totalrenovering. For som byggmesteren sier: det skader ikke å ha flere bein å stå på.


- Vi driver ikke med eiendomsutvikling enda, men det er noe vi vurderer i tiden som kommer. Når vi blir kontaktet av kunder som allerede har en tomt, får de først en katalog som de kikker på. Etterpå ser vi på de forskjellige aktuelle husene sammen, og jeg forteller om hvordan de kan få spesialtilpasset og arkitekttegnet huset etter egne ønsker. For de som ønsker, kan vi i utgangspunktet fikse alt og levere nøkkelferdige hus. Da benytter vi faste, lokale samarbeidspartnere som elektrikere, rørleggere og malere. Men hvis kunden har bestemte håndverkere han selv ønsker å bruke, så gjør vi selvsagt det. Det samme gjelder hvis kunden ønsker å gjøre deler av jobben selv, da tilpasser vi oss etter det. Det er det også mange som gjør for å spare penger. Gjennom en tett dialog med kunden ute på byggeplass går det bra.


171045 BM0


Virtual reality-briller

Mydland forteller at han er veldig fornøyd med å være en del av Nordbohus. Kjeden har blant annet egne arkitekter og ingeniører som hjelper og bistår ved behov. Sender han dem enkle tegninger som han har skissert opp sammen med en kunde, hjelper ekspertene i Nordbohus til med videre tegninger på hvordan huset kan bli.


- Mye har skjedd siden jeg startet opp i denne bransjen, men med Nordbohus trenger vi ikke å tenke så mye selv. De følger med og passer på. Som eneste kjede i Norge er hele bygge-systemet deres godkjent av Sintef, ned til hver eneste bygge-del. Nordbohus er også den eneste kjeden i landet som benytter virtual reality-briller. Slik kan kundene simulere at de går inn i de forskjellige hus-typene, og se hvordan det kan bli seende ut. Da kan man “gå” rundt i de forskjellige rommene og kikke!


Ifølge Mydland er trendene på husfronten i ferd med å snu fra de moderne, firkantede kassehusene til mer tradisjonelle hus. Mange kunder ønsker dessuten og endre på kataloghus-modellene – men da går endringene for det meste på interiør og ikke eksteriør. Mydland har lenge vært en altmuligmann i firmaet, men nå er han på utkikk etter noen som kan avlaste ham litt.


- Akkurat nå gjør jeg i grunnen litt av alt, og det har blitt en utfordring etter hvert. Man skal bestille varer, man skal være byggeleder, man skal ut på kundebesøk og gjerne også få tid til å selge noen hus. Derfor er vi på utkikk etter flere medarbeidere, og utlyste en ledig stilling rett før jul. Nå ligger vi midt i mellom, og er verken veldig store eller veldig små. Det er en mellomposisjon som kanskje ikke er så smart. Så hvis de rette folkene kommer, vil vi absolutt vokse og utvide staben, forteller Mydland.


- Jeg synes det er veldig interessant å følge med på det som skjer i bransjen. Og jeg liker å skape arbeidsplasser. Fremtiden ser jeg positivt på! Sammen med Nordbohus satser vi på å komme inn mer i markedet på nye boliger i Dalane og Lister-regionen.

Les mer...

2017-02-28 13:30

182055

Begravelsesbyrå i Bærum skaper trygghet fra første kontakt

Artikkel Viken Begravelsesbyrå på Jar i Bærum er det lille og personlige begravelsesbyrået som er der for deg i sorgen ved å miste noen du elsker.
182052pw

Der visualisering og løsning møter hverandre

Artikkel – Hvis kundene kommer til oss med et prosjekt som de kanskje står fast på, så hjelper vi dem med visualisering og løsninger.

Faktaruta

christian1

Usikre tider i boligmarkedet

Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

IMG_3765

Jakten på naturlig skjønnhet

Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

Therese Knutsen portrett

Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

Arkiv