171082 EH171082 EH0171082 EH1171082 EH2171082 EH3171082 EH4171082 EH5171082 EH6171082 EH7171082 EH8

Faller pladask for Eikås hytter og hus AS

Helnorske produkter av ekte kvalitet er flaggskipet til Eikås hytter og hus AS. Firmaet som holder til på Eiken i indre Agder har akkurat lagt bak seg et rekordår hva gjelder salg av hytter. Veien videre ser svært lys ut for daglig leder Ole Dag Meland og hans ti ansatte.

- Vi solgte 72 bygg i 2016, og jeg tror at nesten 80 prosent av dem var på Østlandet. Det var salgsrekord for oss, og det er veldig gøy. Jeg mener det er kombinasjonen av tre ting som gjorde at vi lykkes så godt i fjor. Først og fremst har markedet vært bra. I tillegg har vi brukt en del år på å markedsføre Eikås hytter, og så har vi fått to veldig flinke selgere på Østlandet, forklarer Meland. 


Han har bakgrunn som byggingeniør, og er oppvokst i Eiken. Ønsket om å finne en jobb hvor han kunne bruke faget sitt - og det i hjembygda han liker så godt, ble oppfylt 1998. Da ble Eikås hytter og hus AS etablert med utspring i Eikås sagbruk. I dag har de fire lokale eiere, og Meland synes det er en fordel å ha beliggenhet litt ute i distriktet. Da klarer de nemlig å holde på sine ansatte, noe som viser seg i at de har en fast og fin stab som har vært med på å utvikle firmaet.

171082 EH6


- Det har vært en spennende utvikling. Selskapet i dag er i grunnen ikke det samme som da det startet opp. Det har utviklet seg, både med modellene vi selger og markedet vi selger til. Samtidig har volumet blitt større. Vi har også brukt en del energi på å etablere oss på Østlandet med eget salgskontor og ei visningshytte på Hellerudsletta. Etter mange års jobbing har det nå gitt skikkelige resultater, og det er veldig bra! 


Eikås hytter og hus AS leverer mest hytter. På den flotte hjemmesiden deres ser man fort at de har et stort utvalg å velge mellom. Det største utvalget er i fjellhytter, som er spesialfeltet deres, men de har også sjøhytter og hus i alle varianter. Meland forteller at de har valgt å gjøre modeller, tegninger og kundetilpassede varianter tilgjengelig på hjemmesiden. Slik får kundene en unik mulighet til å finne inspirasjon ved å bla seg gjennom de mange valgene. Alle modellene er utviklet av firmaet.


171082 EH5


Helnorsk produkt av god kvalitet

- Grunnen til å velge oss når det gjelder hus, må være at du finner noe du synes passer din stil, og noe som appellerer til deg. Det er veldig mange aktører på husmarkedet, men vi har våre modeller. De fleste har sine drømmer, og ofte har de som kommer til oss allerede ei tomt. Det som er viktig da, er at man vet hva man har lov til å bygge på tomta si. Vi opplever at mange ikke vet det, så det er det første vi ser på. Deretter finner vi et budsjett som er i tråd med hva kunden kan finansiere, og så bygger vi ut fra det, sier Meland.


- Fagområdene vi har på huset er tegnebiten, byggemelding og søknader, og ingeniører som tar seg av alt innen prosjektering og dimensjonering. Vi gjør alt av tegninger ferdig før et bygg skal leveres. Samtidig har vi den styrken at vi har én fast person per prosjekt som har kontakt med både kunder og snekkere. Mange setter pris på at de får én personlig kontakt.


På huset i Eiken sitter det fire ingeniører, men firmaet har valgt å ikke ha egne snekkere. I stedet samarbeider de med mindre snekkerlag på to-tre mann som er fornøyde med at Eikås hytter og hus AS tar seg av prosjektering og levering, slik at de kan ta seg av snekringen. I staben har de også medarbeidere som reiser rundt og tar prosjekter lenger vekk. I fjor hadde de jobber helt opp mot Bodø.


171082 EH7Les mer...

2017-03-31 11:45

183079fjdk

Ønsker å utdanne flere til å bli bakere

Artikkel Daglig leder Thor Ferner ved Westend Bakeri ser behovet for å utdanne flere til å bli bakere. Han ønsker å bidra gjennom styrket norskkunnskap og ansettelse av bakerlærlinger.
183056dd

Holdt igjen for å gjenvinne kontroll

Artikkel Å vokse for mye for fort, kan ofte by på utfordringer. Entreprenørselskapet Backe Vestfold Telemark tok et skritt tilbake for å kunne bygge opp en solid grunnmur av kompetanse, trivsel og kontroll.

  Faktaruta

  • Eikås Hytter & Hus AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   38 34 95 00
  • Adresse:
   Eikenveien 280
   4596 Eiken
  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Arkiv