171119 FE171119 FE1

Fagkunnskap betyr trygghet

Fliseksperten AS har hatt en fin utvikling siden oppstarten i 1982. I dag tilbyr Molde-firmaet det meste innen flis, ovner og ildsteder. Den godt sammensveisede staben på 10 ansatte ledes av murmester Ulrik Post-Pedersen.

Det var faren hans som startet det hele. Ulriks karriere som murer begynte da han bokstavelig talt ramlet opp i ei murbalje i en alder av tre år. Heldigvis ble han ikke skremt av besøket på sykestua hvor han måtte sy et sår i hodet. I 1988 tok han nemlig svennebrevet, og siden har han jobbet i firmaet. Far og sønn arbeidet side om side til førstnevnte pensjonerte seg, og Ulrik tok mesterbrevet i 2008. I alle disse årene har de holdt til i de samme lokalene i Elvegata. 


- Vi har økt veldig de siste to årene, både på ansatte og omsetning. Staben er doblet fra fem til 10 medarbeidere. Det har ikke vært meningen å bli større, men det har nå bare blitt slik. Da vi startet med ildsteder fikk vi mer å gjøre, forteller han.


De selger ovner og ildsteder gjennom den norske kjeden Ildstedet. Trass i firmanavnet selger de ikke flis, men de har mange gode samarbeidspartnere som tar seg av dette. Varme og vedovner er noe de alltid har holdt på med. I tillegg utfører de det meste innen våtromsarbeid, mur og puss, flislegging og rehabilitering av piper.


- På en måte har vi blitt to avdelinger nå, én med fliser og én med ovner, piper og peiser. På sistnevnte har vi to ansatte som jobber fast med dette, mens resten legger fliser. Stort sett betjener vi kun privatkunder, men vi har også én stor utbygger som vi legger fliser for. Dette er den største kunden vår. 


Ulrik Post-Pedersen forteller at Fliseksperten AS har en god og sunn drift, og ansatte som utgjør fin og sammensatt gjeng. Og konkurrentene ser han mer på som kolleger, for mange av dem er samarbeidspartnere. 


171119 FE1


- Murmestere er en utdøende rase, det er ingen igjen av oss. Jeg er leder av murmesterlauget i Møre og Romsdal, og der også er interessen dalende. Jeg brenner veldig for at folk skal utdanne seg, og for mesterbrevet. Det føler jeg er et viktig varemerke og en trygghet for kunden. At vi er en fagbutikk er kanskje det viktigste. Hos oss får man alltid et svar, og det vi gjør er innenfor lover og regler. Vi må verne om håndverket og verne om de som kan faget - og få folk med oss. Vi har hatt lærlinger opp gjennom årene, og for meg er det viktig å lære opp de unge, avslutter han. 

Les mer...

2017-03-27 13.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv