172037_6172037_2172037172037_3

Krise i barnehagen? Her er hjelpen!

For Marianne Ostrøm er det å skape tillit mellom mennesker nøkkelen til arbeidet hennes. Gjennom samtaler og observasjoner hjelper hun barnehager ut av kriser. For å bli en god leder må man være autoritativ. Det vil si å finne en balanse mellom å være krevende og relasjonsorientert, forklarer hun.

- Jeg gjør dette kun for barnehager. Kommer det andre bedrifter, har jeg kompetanse på dette også, men det er barnehager jeg kan best. Det er fordi jeg er utdannet pedagog.


Ostrøm snakker seg varm om interim-ledelse. Interim betyr midlertidig, og det er interim-ledelse hun tilbyr. Da kan man hoppe inn i en bedrift på kort varsel og bli der så lenge det trenges, forteller hun.


- Ofte må jeg finne barnehagene selv, men det hender også at barnehager tar kontakt og ber om hjelp fordi de har et stort problem.


En typisk krise er når lederen ikke har mestret å lede. Ting har kanskje gått litt halvveis, vedkommende har ikke fått unna administrative oppgaver og personalet har blitt forsømt. Etter en tid går det sakte, men sikkert nedover med hele kulturen. De individuelle avdelingene begynner å styre seg selv, for det er ingen leder som samler trådene. Til slutt går det på bekostning av arbeidsmiljøet.


Selv har hun vært barnehageleder i mange år. Hun har også fungert som rådgiver for andre barnehager i et større konsern. Da oppdaget hun at det er mange ledere som er alene på toppen. Og særlig i barnehager som ikke er kommunale eller er en del av et konsern. Ofte er det de enkeltstående barnehagene som trenger litt hjelp til alt fra små til store kriser. Men, som de fleste av oss vet, små kriser kan fort bli veldig store.


- Når jeg blir spurt om å hjelpe, begynner jeg med å se på hva som er i veien. Jeg gjør en analyse av barnehagen ved å være tilstede, observere, notere og prate med ansatte. Etterpå legger jeg en plan. Mye handler om å ha samtaler med folk, for jeg må få tillit. 


Selskapet Marianne Ostrøm AS grunnla hun i 2015. I fire år har hun pendlet landet rundt. Nå bor hun i Sandefjord, men med en fleksibel innstilling om å være der oppdragsgiverne er, blir logistikken underordnet.


- Å bygge tillit med folk, å ha gode samtaler og samtidig være profesjonell og beholde en autoritativ ledelse. Denne balansen er vanskelig i praksis. Ofte blir man enten ettergivende eller autoritær, men ledere som klarer å bevare balansen, de lykkes. Utfordringen for meg er å nå ut til barnehager som er i krise, og si at det er hjelp å få.  Ledere må be om hjelp. Ikke vent for lenge, for det gjør alt for mange. 


172037_1

Les mer...

2017-05-09 10.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    • Marianne Ostrøm AS
    • Mail
    • Telefon:
      948 83 639
    • Adresse:
      Furustadveien145, 3232 Sandefjord
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv