171059 MB0171059 MB1

Din ekspert på ombygging

– Vi er litt kjerringa mot strømmen fordi vi har har et høyt antall egne ansatte håndverkere. Resultatet er at vi trygge på alle våre egne. De kan gå inn i leiligheten til fru Hansen eller på kontoret til en direktør og gjøre en god jobb begge steder. En viktig del er å rydde opp etter seg når man er ferdige med arbeidsdagen. Det er noe både private og profesjonelle kunder legger mye vekt på.

Knut Guldbrandsen er daglig leder i Moderne Byggfornyelse i Oslo. Firmaet ble etablert i 1990 som en etterfølger av en ombyggingsavdeling i Moderne Bygg, en tradisjonsrik boligentreprenør med røtter tilbake til 1930-tallet. Moderne Byggfornyelse jobber med ombygging og rehabilitering for både privat- og proffmarkedet. Hovedtyngden ligger på ombygging av kontorbygg og større renoveringer på boligsiden, blant annet av våtrom.


– I Oslo-området har vi renovert rundt 4000 bad, i både store borettslag og studentboliger samt enkeltstående bad for private. For oss er det viktig å være den aktøren som folk vil snakke med når de har et ombyggingsbehov. Vi har også gjennomført en god del etasje-påbygginger. Det er en krevende prosess som stiller krav til erfaring og kompetanse. 


171059 MB2


Staben på 80 ansatte fordeler seg på 25 funksjonærer og resten håndverkere, de fleste tømrere. Moderne Byggfornyelse jobber mest som totalentreprenør, og påtar seg alle håndverksfagene. Guldbrandsen forteller at flesteparten av funksjonærene er prosjektledere med bakgrunn som håndverkere kombinert med teknisk utdannelse. Mange av dem har også gått læretiden i bedriften, og fortsatt som ansatt.


– Vi har alltid hatt lærlinger, og jobber systematisk med lærlinger. Per i dag har vi 10 stykk, og vi er også en godkjent opplæringsbedrift for murere.


171059 MB3


De senere årene har Moderne Byggfornyelse vært involvert i flere nye prosjekter innenfor barnehagesektoren, blant annet for Oslo kommune. Nå ser Guldbrandsen at fremtidige oppdrag sannsynligvis vil dreie seg mer i retning av eldreboliger.


– Behovet for eldreomsorg i privat sektor vil komme, og vi har god kompetanse på å bygge om gamle, slitne nærings- og kontorbygg til boliger. Vi kan bygge det om til institusjoner og omsorgsboliger også. Dette, i tillegg til etasje-påbygging, blir nok satsingsområdet til Moderne Byggfornyelse fremover. Det gjelder å finne de gode og spennende prosjektene. Som bedrift jobber vi med mange forskjellige typer prosjekter, og vi har valgt å ikke spesialisere oss for mye.

Les mer...

2017-01-12 13.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv