164083 MN164083 MN1

Momentium er lyden av Ålesund

I snart 10 år har den driftige gjengen i Momentium satt farge på Ålesund med utallige kulturarrangementer, festivaler og eventer. Stor lokalkunnskap og et lidenskapelig engasjement er stikkord for den vellykkede driften.

Momentium har 10-årsjubileum i 2017, og er et selskap med røtter i ulike festivaler og arrangementer. Ante Giskeødegård er en av gründerne i selskapet. Etter mange år som aktiv musiker, begynte han etter hvert å involvere seg i den andre enden av musikkbransjen, på arrangørsiden.


- I forhold til festival, musikk og kultur har vi bygd opp en lokal kompetanse på store arrangementer. Denne kompetansen har vi brukt inn mot eventer, og etter hvert også konferanser. Dette har blitt et større satsingsområde for oss, og nå utgjør det en viktig del av det vi arbeider med. Vi har aldri hatt noe særlig offentlig kulturstøtte, så ut av dette begynte et veldig tett samarbeid med det lokale næringslivet. Resultatet av dette er at vi også har stadig flere eventer for næringslivet.


Tre musikkfestivaler er synonymt med Momentium: Sommerfesten på Giske, som er den største endagsfestivalen i Norge, byfestivalen Ålesund Live og en av landet største festivaler, Jugendfest, som også finner sted i Ålesund. Selskapet har en egen arena i Terminalen byscene, som er et stort og topp utstyrt lokale midt i Ålesund sentrum. Her arrangerer de først og fremst konserter og andre kulturarrangementer, men også eventer og konferanser.


- Vi er en av de aller største private kulturaktørene i landet. Det begynte med den første Sommerfesten på Giske i 2002, startet av en vennegjeng med utspring i musikkmiljøet, før Momentium ble etablert i 2008. Med årene har vi bygd opp en stor organisasjon, og ikke minst en kompetanse lokalt som jeg mener både vi og regionen her har mye igjen for. 

Les mer...

2017-02-08 16.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    • Momentium
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv