Byr på elektrisk spisskompetanse | Nelfo Oslo og omegn

“Elektriker har vært et statusyrke i mange år. Går man 30 år tilbake i tid, var det veldig vanskelig å komme inn på elektrofag på videregående. Det er den statusen som gjør at vi har så mange søkere. Derfor gjelder det for oss å ikke hvile på laurbærene”.

Jan Jamessen er daglig leder i Nelfo Oslo og omegn. Foreningen hjelper medlemmene sine med lønn, tariffer, jusspørsmål og andre utfordringer. De har også et opplæringskontor med 15 ansatte, og for tiden kontrakt med rundt 900 lærlinger. Det gjør dem til landets største opplæringskontor innen elektro.


- Det er vi som står bak det meste i bransjen, på alt fra skolepolitikk til lønnsbestemmelser for lærlinger. Vi er med i alle forskrifts-utvalg, og jobber inn mot Stortinget med ting som bransjen skal få glede av. Derfor bør alle elektro-bedrifter bli medlem av Nelfo og slik støtte opp om bransjen sin, sier han.


Ken Hansen er medlemskonsulent i foreningen. Han forteller at de har veldig god kontakt med medlemmene på alle nivåer. Det gjelder både installatører, saksbehandlere, montører og ikke minst lærlingene.


- Mulighetene er store i elektrofaget, men det skulle vært markedsført enda mer ut mot jenter. Vi har to store bedrifter som er interessert i å ta i mot jenter i Caverion og Bravida. Caverion har også laget en egen jentegruppe for bransjen sin. I tillegg har vi hatt et prosjekt i samarbeid med NHO for å rekruttere flere, men allikevel forblir vi på et antall av 10-15 stykker hvert år. 


- Elektrofaget har et utrolig stort spenn. Man kan spesialisere seg innen mange felter, og får en rekke yrkesmuligheter. Jeg er av den oppfattelsen at alle som driver en installatørbedrift bør være medlem av Nelfo. Da får man spisskompetanse og hjelp innen alt fra forskrifter til arbeidsgiver-spørsmål. 


171064 NO0

Les mer...

2017-04-04 15.45

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • Nelfo Oslo og omegn
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    22 91 83 10
  • Adresse:
    Stanseveien 25
    0976 Oslo
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv