171010

Veien til svenneprøven | Opplæringskontoret for Tømrerfag i Østfold

Opplæringskontoret for Tømrerfag i Østfold har 120 lærlinger til en hver tid og en rekruttering på rundt 50 i året. Oppgave til kontoret er å kvalitetssikre tilrettelegging og dokumentere gjennomgått yrkesopplæring for bedrifter som har lærlinger eller lærekandidater. De formidler lærlinger og lærekandidater til bedrifter, tegner lærekontrakter, følge opp underveis og står til disposisjon for å kvalitetssikre opplæringen.

Opplæringskontoret er et ikke-profiterende selskap, eid av sine litt over 110 medlemsbedrifter, og som bransjeforening gjør de sitt beste for både lærlingene og bedriftene sine, forklarer daglig leder Jørgen Kobro.


– Tanken er at bedriftene skal slippe saksgangen rundt lærlingen. Vi formidler en kontakt, setter opp kontrakten med lærligen og tar oss av eventuelle behov lærlingen måtte ha i lærlingetidne, og så ender det hele med oppmelding til svenneprøve. Alt papirarbeidet tar vi oss av, sier han. 


Kontoret arbeider også med rekruttering og skolebesøk og tilbyr lærlinger et grunnleggende kurs slik at de har en startpakke når de skal starte. Også bokstavelig talt: De får en kasse med basisoppsett med verktøy og oppladbar drill slik at de kan jobbe selvstendig fra dag én. Deretter følges de opp i løpet av læretiden, og hvert halvår er det lærlingebesøk.  


– Vi får henvendelser fra medlemsbedriftene, alt fra om lærlingene har krav på busskort til søknader om spesiell tilrettelegging. Vi prøver dessuten på eget initiativ å være tett på skolene og de elevene de har, særlig på VG2. Det som er så fantastisk med å ta et fagbrev, er at du stiller mye sterkere enn dem som bare har studiespesialisering. Og det er et viktig yrke de skal ut i: Tømreren er gjerne den som kommer først på byggeplassen – og som drar sist, smiler Jørgen Kobro. 


Foto_auremar_shutterstock.com_64733431


Les mer...

2017-04-04 14.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Opplæringskontoret for tømrerfag i Østfold
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    69 10 44 90
  • Adresse:
    Trøskenveien 36, 1708 Sarpsborg
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv