172012_1172012_2172012_4172012_3

Innovativ idé bak Peppes' store suksess

Peppes Pizza er en institusjon i Norge, og var blant de aller første til å friste nordmenn med amerikansk pizza. Derfor er det ingen overdrivelse å si at Peppes var med på å revolusjonere spisevanene våre. Og vi blir aldri lei av pizza!

- Vi har verdens beste pizza, det er ingen tvil om det. Hele tiden har vi vært opptatt av å følge trender, og vi har alltid sett til USA og tatt med oss det beste av det beste hjem derfra. Og vi har mye annet på menyen også, som hamburger, chicken nuggets, hvitløksbrød, lasagne, salater og en fantastisk god kyllingburger! Peppes har noe for absolutt alle, enten man er på diett, er vegetarianer, har allergener eller intoleranser. Linn Eidsvik er driftssjef i pizzakjeden, og forteller at Peppes ble startet av et norsk-amerikansk ektepar i Oslo i 1970. Dette var lenge før Grandiosaens tid, og pizza var noe nytt og kult som førte til lange køer utenfor restauranten på Solli Plass i hovedstaden. 


172012_2


- Det var uvant for nordmenn å spise uten kniv og gaffel, så vi introduserte dette med å holde maten i hånda og spise den. I tillegg var det populært med en uformell restaurant. Ingen i Norge hadde spist pizza før, så det var en veldig suksess fra dag én.


Først på 90-tallet skjøt Peppes virkelig fart. Da Eidsvik ble ansatt i 1993 hadde kjeden 22 avdelinger. I dag er de 79 fordelt over hele landet, med totalt 1800 ansatte.


172012


- Innovasjon, det å finne på nye smaker og gjøre noe nytt er vi veldig opptatt av. I de første årene hadde vi én til to ingredienser på pizzaen, men i dag er det mange flere. Vi har alltid hatt vegetarpizza, men i vår har vi fått fire nye vegetar-varianter. Her også følger vi trender og er opptatt av at det skal være gode råvarer.  


Eidsvik nevner serien Greenlight som kjeden fikk på menyen for tre år siden. Målsetningen var å ha en egen meny som helt enkelt skulle være et sunt alternativ, med maksgrenser på fett- og saltinnhold og med maks 600 kalorier per rett. I tillegg fikk salget av glutenfrie pizzaer hos Peppes en kraftig økning i fjor, etter at de fikk en ny produsent, og kjeden har lenge jobbet med å redusere saltinnholdet i all maten de tilbyr. De deltar i det nasjonale prosjektet “Sammen om mindre salt”, og har redusert saltet i alt fra sausen til skinken på pizzaene.


 172012_3


- Peppes Pizza er en norsk kjede. Alt vi gjør og tilbyr er på bakgrunn av hva som fungerer for det norske markedet. Vi har en historie som er ganske unik, og vi er erkenorske! avslutter Eidsvik.


172012_4

Les mer...

2017-05-13 23:00

173008....

Kunsten å ha kunnskap til de gode løsningene

Artikkel Når du stiller Roger Jensen spørsmålet om hva som er Bodø Interiør AS’ fordeler i forhold til konkurrentene, går det ikke mange millisekunder før du får et svar:
173007..

Du har vel den beste energiløsningen hjemme?

Artikkel Tryggheten i å velge kunnskap og kvalitet før noe annet kan ikke undervurderes. Som kunde er du garantert en god varme- og energiløsning som er spesialtilpasset ditt hjem når du rådfører deg med Klima...

    Faktaruta

    puff_Matej Kastelic

    Event.no

    Et vellykket arrangement

    Uten-navn-1s

    Passion 4 Baking

    Med kjærlighet som den viktigste ingrediensen


    Arkiv