171002 PL0

Port Spesialisten Lister AS - fordi kvalitet alltid er det beste valget

En garasjeport kan være en stor investering for mange. Da er det smart å velge et produkt av høy kvalitet og solid holdbarhet. Velger du i tillegg å kjøpe den fra Port Spesialisten Lister AS, får du montering, topp service og gode råd på kjøpet. Alt i ett, med andre ord.

- Det er en fordel om kundene kommer hit til oss, for da får vi vist frem portene og hvordan de fungerer. Forskjellen på de ulike leverandørene er nemlig stor.


Astor Vidringstad har drevet med porter i snart 20 år. Han er daglig leder i Port Spesialisten Lister AS i Lyngdal. Det hele begynte da han startet opp som montør for 17 år siden. 


- Jeg var på leting etter et par porter til et bygg jeg hadde bygd. Etter å ha lett lenge, fant jeg akkurat det jeg ville ha hos Port Spesialisten. Kort tid etter ble jeg spurt om jeg ville begynne som montør for dem, og da gjorde jeg det. Det har vært veldig lite forandring på disse 17 årene. Bortsett fra noen små endringer, er det ellers helt likt. Delene på produktene er helt like i dag som de var den gang, forteller han.


Kvalitetsporter til konkurransedyktig pris


På hjemmesiden til Port Spesialisten Lister AS kan man lese at firmaet leverer og monterer garasje- og industriporter i området fra Søgne til Moi. De er blant annet forhandler av industri- og garasjeporter fra det tyske kvalitetsmerket Hörmann. Med mer enn 75 års erfaring og mer enn 20 millioner solgte porter og portåpnere, er Hörmann markedsledende i Europa og kjent for sine gode produkter. De utmerker seg også ved at de er stillegående og avgir svært lite støy.


- Hörmann er noe av det beste man får. Jeg har montert mange forskjellige porter, og vet at det er stor forskjell. Ferdige porter som ikke trenger tilpassing kommer direkte fra Tyskland, men vi kan også skreddersy etter mål. Da gjør jeg endringene selv. I tillegg har vi inngangsdører til hus og garasjer, for det skal jo matche porten. Det følger med en 10-års garanti på Hörmann-portene. Ved normal belastning med fem portløp per dag, gjelder en garanti på fem år fra kjøpsdato på fjører, wire og hjul-hengsler. Jeg vil si at vi er konkurransedyktige på pris, selv om vi noen ganger er dyrere og andre ganger billigere. På porter som trenger tilpasning eller spesialstørrelse kan vi nok være litt dyrere.


Port Spesialisten Lister AS holder til i Stasjonsgata i Lyngdal. I tillegg til salg utfører de også service og reparasjonsarbeider på alle typer garasjeporter. Hit kan man også komme og kikke på utstillinger for inspirasjon. Firmaet betjener både private og bedriftskunder, med en klar overvekt av private. Vidringstad forteller at når de får inn store forespørsler på industriporter videresender han disse direkte til Hörmann.


- Trenden nå for tiden er helt slette og glatte porter. Folk tenker også på hvor mye vedlikehold som kreves når de velger hvilken port de skal kjøpe. Kundene må ta et valg når det gjelder utseende - på alt fra farge og vinduer, til hva slags overflate de ønsker. Det er på utseendet forskjellen ligger. Ellers er alt likt på portene, med både skinnesystemer og fjørsystemer. Når det gjelder smartløsninger, finnes det mange varianter. Vi har porter med kodetaster, fingerskanning og med app til telefonen slik at man kan kontrollere porten uansett hvor man befinner seg. Porter med kodetaster er det vi selger mest av. Når en kunde bestiller en port, vil jeg gjerne komme på befaring først. Slik kan jeg være sikker på at alt er i orden den dagen jeg kommer for å montere, sier Vidringstad.


171002 PL


Han eier firmaet alene, men i staben er de to montører i tillegg til en som tar seg av salg og det administrative. Dessuten har firmaet også en montør i Kristiansand. De dekker for tiden hele vest-Agder fylke, i påvente av at det skal komme en ny forhandler i Kristiansand etter at den forrige sluttet.


- Denne bransjen er ganske sesongbetont. Hovedsesongen begynner i august og september, så roer det seg ned litt over nyttår. Vi deltar på fire faste messer, blant annet på Dyrsku’n, den nystartede Listermessen og Motormessen i Kvinesdal. I tillegg stiller vi alltid opp på Tingvatntinget i Hægebostad. Når det gjelder fremtidsplaner har vi hele tiden som mål at vi skal øke litt. Siden starten har vi hatt en gradvis stigning i omsetningen hvert år, så vi satser på det videre også. 


Hovedleverandør av garasjeporter


Og det ser lovende ut for oppdragsmengden i 2017. I fjor ble nemlig Port Spesialisten Lister AS hovedleverandør av garasjeporter for Konsmo Fabrikker, noe de allerede ser virkningen av. De har også begynt å levere en del for Eikås Hytter & Hus, og har blitt kontaktet av mange snekkerfirmaer rundt om.


- Nye kunder tar ofte kontakt via telefon eller e-post, og da ber vi dem gjerne om å komme en tur innom. Men mange ganger sender vi tilbud på forhånd, og så reiser vi ut på befaring. Da får vi tatt mål og samtidig pratet med kundene og gitt gode råd. Det er jo en del ting å tenke på, sier Vidringstad og fortsetter:


- Etter at vi har vært ute og montert porter, får vi mange gode tilbakemeldinger. Skulle det oppstå noen problemer i etterkant - være det seg ett eller to år senere også, så stopper vi innom og ser om vi kan hjelpe. Vi er opptatt av service, forsikrer en engasjert Vidringstad.

Les mer...

2017-03-15 11:15

182047i

– Mange pasienter uttrykker at man blir frisk bare ved å være her

Artikkel HelseRehab på Nordtun i Meløy kommune arrangerer for syvende år på rad sommerkonsert i vakre omgivelser, som gir en flott opplevelse for pasienter og pårørende.
182056o

Detaljorientert ned til servietten

Artikkel Yolo Events legger sjelen sin i å planlegge uforglemmelige arrangementer. Og det er ikke snakk om å ansette noen til å være på gulvet; jentene elsker alt fra markedsføringsarbeid til serviettbretting.

Faktaruta

  • PortSpesialisten
  • Adresse:
    Stasjonsgata 35
    4580 Lyngdal
christian1

Usikre tider i boligmarkedet

Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

Therese Knutsen portrett

Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

IMG_3765

Jakten på naturlig skjønnhet

Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

Arkiv