171055 RAS

Alt blir enklere med god kommunikasjon | Racon AS

I mange situasjoner er god kommunikasjon viktig for å spare tid og penger, som på en byggeplass eller en oljeplattform. I andre tilfeller er den helt livsnødvendig. Tenk når et hus står i flammer, og brannvesenet rykker inn. Da er det avgjørende å ha pålitelig og profesjonelt utstyr.

Med bakgrunn fra forsvaret som major og mange års jobbing i utlandet, er Steinar Arthur Grønhaug en allsidig fagmann. Kommunikasjon og produksjon av kommunikasjonsutstyr er noe av det han har lengst erfaring med. Etter en henvendelse fra finske Savox på starten av 90-tallet, begynte et langvarig samarbeid som også førte til etableringen av Racon AS.


- I 23 år har jeg gjort alt av tilbehør til radio for Savox. Dette er profesjonelt utstyr som brukes av profesjonelle. Brannvesen og offshore var markedene jeg begynte med. Det stod like dårlig til på kommunikasjonsbiten innen offshore som det gjorde innen brannvesenet.


Grønhaug måtte jobbet lenge for å overbevise brannmenn om å tenke nytt når det gjaldt kommunikasjonsutstyr. Norske brannmenn, vant til å gå med radioer i jakkelomma, innså omsider at moderne utstyr fra Racon AS, festet i hjelmen, gjorde kommunikasjonen mye lettere og mer effektiv. 


- Nå i dag leverer vi radio fra A til Å innen brann, offshore og også shipping. Jeg spesialtilpasser og legger til det utstyret kunden ønsker. Kundene får et tilbud på radioen, og så får de opsjon på resten, det vil si på ekstrautstyr, slik at de kan velge hva de vil. 


Blant produktene Racon AS tilbyr, finnes et headset med gjennomtaling. Med to mikrofoner på utsiden blokkerer den ytre støy. Slik kan to personer prate sammen uten å måtte ta av seg headsetet. I tillegg selger de en del rimelige og gode radioer som er både vanntette og støtsikre, samt mobile radioer som kan settes i anleggsmaskiner. Her er Norsk Jernbanedrift i Skien en storkunde.


På en byggeplass går det med mye tid til å snakke og kommunisere via mobiltelefoner. Bruker man derimot en digital radio, med god lyd og støykansellering, så slipper man å høre suset i bakgrunnen. Dette er perfekt for snekkere, rørleggere og andre håndverkere som jobber ute på byggeplass. I tillegg er det også billigere enn mobiltelefoner.


- Det inngir en trygghet hos kundene at jeg har den bakgrunnen jeg har. Kundene kommer tilbake igjen og igjen, så jeg ser positivt på fremtiden. Det går sakte, men jeg ønsker etter hvert å rette meg mer mot industri og bygg.

Les mer...

2017-03-30 16.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • RaconAS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    33 31 25 50 - 90 97 39 57
  • Adresse:
    Gjerløw Meyers gt, 3110 Tønsberg
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv