164089 SD164089 SD0164089 SD1

Skilt for enhver anledning

Det som først var en bigeskjeft og hobby, ble etter hvert fulltidsjobb for Steinar Føreland: Skiltdesign i Kristiansand har i dag kunder over hele landet og leverer skilt til alt fra kabelmerking til Hakkebakkeskogen i dyreparken.

Føreland er egentlig utdannet elektriker, men var innleid på et tavleverksted hvor de fikk skilter fra tre forskjellige leverandører. Det var et stort problem, for skiltene kom aldri samtidig. Etter å ha frustrert seg over gjentatte forsinkelser gikk han til sjefen og sa rett ut at dette kunne han ha gjort bedre selv.

– "Da synes jeg du skal gjøre det", svarte sjefen, humrer Føreland – og slik startet det opp i 1995. Først produserte jeg hjemme, og Air Products, hvor jeg var innleid som elektriker, ble da også første kunden min!

Siden gikk det i imponerende tempo. I 2013 flyttet firmaet inn i lokaler ved Sagmyra i Kjosbukta i Kristiansand, kundene er blitt stadig flere, oppdragene stadig større. I dag teller Skiltdesign fire heltidsansatte og omsetter for rundt 10 millioner kroner i året. Blant kundene er store aktører innen olje- og offshoresektoren, med lokasjoner over hele landet – fra Hammerfest i nord til Lindesnes i sør. Allerede i 2008 måtte Føreland slutte som elektriker og bli skiltprodusent på heltid.

– Det er ikke så dumt å ha bakgrunn som elektriker, for da vet du mye om hva kunden forventer. Leveringstiden vår regnes ikke i uker, men i dager og timer. Der føler vi at vi er veldig gode. Vi har en veldig moderne maskinpark, og i stedet for å øke prisene, har vi heller investert i nye maskiner som øker kapasiteten og hastigheten på produksjonen. Derfor har vi også fått veldig mange tilbakemeldinger på at vi har levert et produkt hvor kundene både har spart tid og kostnader, smiler Føreland. 

Les mer...

2017-02-09 11.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv