Firkløveret bak det halvannet år gamle firmaet har lang erfaring og unik kompetanse: Ole Henrik Eftedal og Stig Harald Andersen kommer begge fra Camp Supply International (CSI) Norway og har erfaring fra utviklingen av modulkjøkken. Daglig leder Stine Nilsen har kompetanse fra Norges største event- og konferansemarked, mens Ken Tangen er firmaets anleggsmann og sørger for at containerkjøkkenet blir montert og demontert på en profesjonell måte.
- I Europa leier man ofte mobile kjøkken på festivaler og andre større arrangementer. Her i Norge er det ikke fullt så vanlig, og vi skjønte at her fantes et marked med stort potensiale. Det geniale ved et modulkjøkken er at det er i en boks, det kommer i to containere, hvor alt er innredet. Det eneste du trenger å gjøre når du har montert kjøkkenet, er å koble til strøm, vann og avløp. Vi stiller med to containere, monterer opp og kjører opplæring, forteller Ole Henrik Eftedal.
Modulkjøkkenet er enkelt å transportere, kobles opp på 3-4 timer og er godt utrustet med kvalitetsutstyr. Med et slikt kjøkken kan en produsere for opp til 500 personer med ordinær servering, langt flere om man skal ha buffe eller enklere volumretter.
- Både kokkene og Mattilsynet elsker dette kjøkkenet fordi det innvendig er rustfritt fra topp til tå. Det er lett å holde rent, lys og ventilasjon slår seg på automatisk, og det holder ekstremt høy kvalitet. Månedsleien for et slikt kjøkken kan kanskje virke høy, men skal du bygge opp et midlertidig kjøkken som etterpå må rives, er det mye billigere å leie modulkjøkken. For mange i anleggsbransjen er kjøkken utfordrende en problematikk, og ikke minst for dem er modulkjøkken en god løsning, sier Eftedal.
Alle som har håndtert et større arrangement, kjøkkenombygninger o.l., vet at det er dyrt å bestille catering eller skulle bygge et midlertidig kjøkken. Ett av deres modulkjøkken har nylig vært leid ut til et fiskeoppdrett på en øye på Vestlandet som feiret et 100-årsjubileum. Ullersmo fengsel, Choice Hotels, Borgestad Klinikken m.fl. står på referanselisten, modulkjøkken fra Speed Kitchen kan dekke alle behov.
- I fjor leide vi ut til en sommerrestaurant i to måneder, men kjøkkenet vårt er helårlig. Også et alpinanlegg kan bruke et slikt kjøkken i vinterhalvåret, minus 40 grader ute eller 40 grader sommer varmt er intet problem, forteller Stine Nilsen.