171001 TF171001 TF0

Nytt tak på to dager

«Wow!» Det er lyden av fornøyde kunder når Takfornying AS er ferdig med utført jobb. Med kvalitetssikring i alle ledd legger de slitesterke tak med 10 års-garanti. Vi tok en prat med Vegard Furhovden, daglig leder i Tønsberg-firmaet.

- Konseptet vårt er veldig tøft. Egentlig har vi kopiert det takstein-produsentene gjør. Det bør gå minst mulig tid fra produksjon og frem til taksteinen legges. I dagens hektiske samfunn fører dessverre tidspresset til at det går utover kvaliteten, og det skjer i herde-prosessen. Resultatet blir at man ikke får lagt et så sterkt slite-sikte som man ønsker.


Takfornying AS, derimot, har all verdens tid. Med deres konsept ligger steinen allerede på taket. Først dyprenser de steinen, så fjerner de saltutslag, mose og alger som gror på taket. 


- En takstein skal være vannavvisende. Det er den ikke når ting gror på den! Nettopp derfor dyprenser vi, og bygger opp strukturen igjen. Deretter impregnerer vi, og tetter igjen de porøse delene. Da blir steinen helt vannavvisende, og du får et tett tak. Til slutt legger vi et slite-sikte på toppen, forklarer Furhovden.


De bruker takstein-maling fra Drywood, og legger tilsvarende seks til åtte strøk med pensel på hvert tak. Da har man et slite-sikte som gjør at de kan gi 10 års-garanti på jobben, med en forventet levetid i 20-25 år. 171001 TF1.


- Nøkkelordet er vedlikehold i stedet for å bytte tak. Det er veldig viktig at vi gjør en grundig sjekk i forkant. Selv om taket er tett, kan det det ligge skjulte skader under. Med en forhåndsssjekk kan vi være trygge på at vi faktisk kan fornye taket, og at 10 års-garantien har noe for seg. Slik kvalitetssikrer vi i alle ledd.


171001 TF1


Furhovden begynte som franchisetaker av Takfornying AS i 2014. I februar året etter kjøpte han opp hovedkontoret, og videreutviklet konseptet. På kort tid tredoblet de antall avdelinger. Det siste året har de bremset litt ned, og heller fokusert på å utvikle kvaliteten og systemene sine.


- Vi har til gode å ikke få et “wow” etter utført jobb, og det er veldig gøy. Vi maler også opp igjen gradrenner og takrenner, så når vi er ferdig ser det ut som om blikkenslageren har vært der også. Mottoet vårt er “nytt tak på to dager”.


Avslutningsvis advarer han mot useriøse aktører som har fått tak i gamle brosjyrer fra Takfornying AS. De har krysset ut vårt navn, og skrevet på sine egne opplysninger. Vær derfor skeptisk om det står noen på døra di. Ring gjerne vårt hovedkontor og spør om vedkommende er en del av vårt konsept, avslutter Furhovden.

Les mer...

2017-03-24 11.45

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Takfornying AS
    • Hjemmeside
    • Epost
    • Telefon:
      47 911 58 888
    • Adresse:
      Vestfjordveien 54 3142 Vestskogen
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv