172016_1172016172016_2172016_3172016_5

Tørresvik gård – fordi lokal produksjon gir prima egg

De beste eggene i Salten-regionen kommer fra Tørresvik gård i Fauske. Som en lokal leverandør er eggene alltid ferske når de havner i butikkhylla, med kort vei fra gård til handlevogn. Det er din garanti som forbruker.

- Konkurransen er tøff, men vi har eksistert siden 1958. Det hadde vi ikke klart uten å levere et kvalitetsprodukt! Et fortrinn er at vi er lokale, for mange vil ha lokale produkter. Og så har vi kanskje bedre holdbarhetsdato enn de landsdekkende produsentene. I tillegg har vi laget et eget vegetabilsk fôr med ekstra mais som vi forer hønene med. Dette gir en gulere plomme, og det har vi fått veldig positiv respons på. 


Med et glimt i øyet kaller Stein Vegar Thuv seg for eggleder. Som daglig leder av eggprodusenten Tørresvik gård synes han det er et passende navn. Han forteller at de er en seriøs bedrift, men at de også er opptatt av å ha det artig på jobb. Det var oldefaren hans som etablerte det hele i 1958, da som Tørresvik Hønseri. I dag har de en fast stab på tre ansatte samt noen ekstrahjelper i helgene. På gården lyder kaklingen fra drøyt 7100 høner. 


172016_4


- Vår egen eggproduksjon er ryggmargen i driften, men vi driver også med pakking av egg for to andre lokale leverandører. Alle kunder er viktige. Vi har en veldig tett oppfølging på kundene og service, og står selv for distribueringen. Det vil si at vi kjører ut varene i butikkene og stabler eggekartongene i hyllene. Som en liten, lokal leverandør er det den bevisste forbruker vi er på jakt etter.  


Per dags dato pakker Thuv og kollegene hans cirka 60 prosent av produksjonene fra miljøbur og 40 prosent fra frittgående høns, med en klar økning på sistnevnte. Frittgående høns går fritt innendørs, med strø på gulvet og reoler med mat, vann og verpereder. Miljøbur på sin side er større enn tradisjonelle bur, og her har hønene verpereder og sandbad.


- Jeg tror vi har en tredjedel av markedet i Salten, og det er vi fornøyd med. Men vi ønsker å bli flinkere på markedsføring, og har opprettet både Facebook-side og hjemmeside. Jeg har tro på at vi skal kunne øke salget, og samtidig få flere folk til å være klar over at vi finnes og er et alternativ. At vi er lokale og bidrar til lokal verdiskapning er jo positivt.


172016_3


- Kvaliteten på produktet er det aller viktigste, men jeg tror også at et fokus på høyere produksjonsstandard og økt dyrevelferd kan føre til at vi gjør det bedre salgsmessig.


Du kan følge Tørresvik gård på Facebook for oppdatert informasjon om bedriften



172016_5


Les mer...

2017-05-08 10.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv