161017 VK

Å jobbe ved og i veg er en farlig arbeidsplass, uten riktig skilting og sikring.

Når det foregår byggeprosjekter eller graving rett ved eller i en vei, hva gjør du som trafikant ? Det er lett å glemme hvor viktig det er med god og synlig skilting. Takket være Veiskiltkonsulenten AS, blir både bygningsarbeiderne og trafikantenes sikkerhet ivaretatt når det skiltes etter en godkjent plan. – Varemerket vårt er kvalitet og punktlighet, forteller Sigve Simonsen og Erling Lande.

Det var Lande som etablerte firmaet i Lindesnes i 2005. Etter 25 år som ansatt i Statens vegvesen, valgte han å starte Veiskiltkonsulenten AS. Hensikten var å betjene et marked som krever arbeidsvarslingsplaner, eller skiltplaner, for arbeid som skal pågå langs og i vei. Sigve Simonsen kom fra anleggsbransjen til firmaet for to år siden, og tok nylig over vervet som daglig leder. I dag har de fem ansatte, og Lande og Simonsen eier 50-50.

– Etter at Sigve kom inn, har vi hatt en vesentlig utvikling. Fra 2005 til 2009 konsentrerte vi oss om Agder, men etter det har vi arbeidet i hele landet. I tillegg har vi nå et bredere arbeidsfelt med å utvikle produkter, også produkter mot kommuner på deres etterspørsel, sier Lande.

Veiskiltkonsulenten AS kan tilby en lang rekke tjenester. Når en entreprenør skal legge ned noe i en offentlig vei eller grunn, sørger de for å få en gravesøknad utarbeidet og godkjent slik at entreprenøren får et godkjent produkt tilbake. De utarbeider arbeidsvarslingsplaner, eller skiltplaner for EV, Rv ,Fv og kommunale veger, samt på private veier med mye trafikk hvor det kreves skilting. Og som følge av firmaets økte satsing mot kommuner og det offentlige, har de utarbeidet nye skjemaer for gravesøknader og arbeidsvarsling for kommuner, som kundene
kan hente og fylle ut fra den enkelte kommunes hjemmeside. Utarbeidelse av permanente skiltplaner på kommunale veger er et annet virkeområde.

– Typiske kunder er maskinentreprenører som skal grave noe langs eller i en vei. Det kan være graving i forbindelse med nye veganlegg, opprusting av veg, grøfter for strømkabler (høy og lav spent) tele og fiber kabler. Strekking av kabler i luftstrekk over/langs offentlig veg og grunn. Andre kunder kan være håndverksfirmaer eller kranselskap som jobber på/ved bygninger. Små og store bygningsfirmaer som fører opp bygg. Veldig mange yrkesgrupper trenger dette når de skal stå i eller stoppe på offentlig grunn, og særlig i sentrumsnære områder. Også de som driver med vedlikehold av bygg. bygårder, sommer og vintervedlikehold trenger arbeidsvarslingsplaner. Skilt og utstyr ordnes enten av entreprenørene selv, eller så skaffer vi dem via samarbeidspartnere.

Simonsen forteller om myndighetenes stadig økende krav til regulering i slike tilfeller, og at det skal være i henhold til lovverket. Mye gjøres av gammel vane, men skjer det en ulykke, kan du være trygg på at det første politiet og forsikringsselskapet spør om, er om det foreligger en godkjent plan. Det er derfor helt essensielt for en entreprenør som ønsker å jobbe lovlig å ha et sikkert arbeidssted. Dette er viktig ikke bare for de ansatte i henhold til HMS og sikker jobbanalyse, men også for at trafikantene som ferdes på veien skal ha et trygt kjøremønster. Og det er nettopp dette Veiskiltkonsulenten AS sørger for.

– Det er målrettet og et vesentlig arbeid for oss å sikre både arbeidstakere og trafikanter. Når det koker rundt oss, står vi på ekstra for å få ting unna. At vi har kapasitet og kompetanse til å ta unna produkter som blir bestilt, og få det ut og få det godkjent raskt, er kanskje vår store styrke. Vi har mange faste kunder. De vet at vi leverer kvalitet, og at de får planene de trenger. I tillegg får vi voldsomt gode tilbakemeldinger fra Statens vegvesen og kommunene som skal godkjenne dette.

– Varemerket vårt er kvalitet og punktlighet, og målet fremover er at vi skal øke både bemanning og omsetning. Til slutt bør vi nevne at vi utarbeider varslingsplaner, generelle planer og planer for tilleggsarbeid for funksjons-kontrakter på landsbasis. Og nytt av året er at kurs i blant annet ”Arbeidsvarsling” kurs 1,2 og 3 holdes for
entreprenører og andre som har behov for dette. Ta kontakt for ytterligere opplysninger, hilsen Veiskiltkonsulenten As.
Les mer...

2016-03-03 13.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Veiskiltkonsulenten AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    95 49 51 52
  • Adresse:
    Spangereidveien 627
    4520 Lindesnes
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv