ALUSTRAX startet opp i 2011 og har i dag seks ansatte i de 1200 kvadratmeter store lokalene. De seks har kompetanse innen ledelse, produksjonsplanlegging, produktutvikling, CNC-kjøring, stansing, knekking og ikke minst manuelt arbeid som har høy verdi hos oss.
– Kranhuset vi har utviklet til oljeserviceselskap er banebrytende.
De som ble laget på 60- og 70-tallet har egentlig ikke forandret seg så mye når det gjelder design og funksjon. Nå kommer vi med et produkt som har potensial til å bli solgt over hele verden, og for oss som bedrift kan det bli revolusjonerende å selge til store kunder innenfor både offshore og landbasert industri, sier hovedaksjonær og
daglig leder Dag Jansen.
– Vi har fått god hjelp ifra INNOVASJON NORGE med midler til å gjennomføre prosjektet, noe vi er svært fornøyd med! Vi takker.
At bedriften skulle nå disse høyder, hadde Jansen kanskje ikke tenkt seg i starten.
– ALUSTRAX: freser, stanser, knekker, kutter profiler, maskinerer, sveiser og monterer,
lager enkeltprodukter og kjører serieproduksjon, bearbeider plater og profiler i aluminium, stål og kryssfiner. Laserkutter/graverer i akryl, aluminium og tre, samt enkelte massiv- og cellegummi. Vi har også en moderne pressmaskin med trommelmagasin for innsetting av press muttere.
To maskiner er hoved basisen i firmaet, forklarer Jansen.
-Den ene er en profilbearbeidingsmaskin som kan maskinere en firkantprofil på alle fire sidene når den står oppspent.
-Den andre er en platefres som freser hull, lommefreser, faser kantene – alt det som ikke laser kan gjøre.
– Vi leverer hovedsakelig til næringslivet, men har også noen private kunder.
Blant annet har vi utviklet en oppbevaringsboks som kan for eksempel brukes til verktøykasse, og leveres i forskjellige mål helt opp til 1 x 2,5 m i størrelse og 1 m høy.
Vi har utviklet vår egen hjørneprofil slik at sveising ikke er nødvendig, derfor kan vi tilpasse etter kundens ønsker og behov. Sideplatene er 3mm og tåler røff behandling.
I tillegg holder vi nå på med sorteringsrister til reketrålere – som skiller ut fisk og reker, slik at du bevarer mest mulig av småyngelen, mens rekene går dit de skal.