152034-Bilpleiesenteret

Båtkalesje eller gardin?

Du får begge deler av Bilpleiesenteret Tempe AS. Trondheims-firmaet er blant de store i Norden på produksjon av båtkalesjer, og i tillegg har de en egen interiørsøm-avdeling som blant annet produserer gardiner til både nærings- og privatkunder.

Deres kalesjer finner du rundt omkring på mange havner i både Norge og Sverige. I tillegg selger de båtkalesjer til hele Østersjøen samt Island, Grønland, og helt ned til Sveits.

– Vi har et marked som vi er stabile i. Vi sitter på et mal-arkiv på ulike båt-modeller og typer. Det er et unikt arkiv på nesten 6400 ulike maler, forteller daglig leder, Ilyas Yacoub. 

Bedriften startet opp i 1978 i Trondheim hvor de i dag har fabrikken og 13 ansatte. I tillegg har de en avdeling i Oslo med en ansatt. De har trofaste og gode forhandlere som har vært tilknyttet bedriften i tiår – både i Stockholm, Gøteborg og Bergen. Hovedsakelig dreier produksjonen seg om båtkalesjer og protection for båt, slik at båteierne kan lagre båten trygt i vinterhalvåret.

– Det som gjør oss spesiell er at vi sitter med en maskinpark som er unik, i og med at alt er maskinelt. Vi produserer og syr, og alt er digitalisert ved at vi bruker tegneprogram på PC. Vi har investert i programvare og teknologi som gjør at vi kan ta på oss mange spennende og morsomme prosjekter.

Bilpleiesenteret Tempe AS har en avdeling som produserer gardiner i samarbeid med ulike interiørdesignere, som blir solgt til hotellkjeder, restaurantbransjen og andre næringsvirksomheter samt privatmarkedet i Trondheim.

– Vi har en nisje som er utfordrende, spesielt innen søm og tyngre tekstiler. Vi har store lokaler som gjør at vi kan produsere store ting og har utstyr til både å designe og produsere. Vi produserer også spesialprodukter i samarbeid med forsvaret, Sintef, og andre ulike instanser hvor vi kan være med å utvikle idéer og forskningsmodeller.

Trondheims-firmaet har altså flere ben å stå på, og framover ønsker de å jobbe mer rettet mot privatmarkedet i Midt-Norge når det gjelder gardiner.

– Kundene kan enten komme innom for å se på stoffprøver, eller få hjemmebesøk for å få tatt mål og da tar vi med gardinprøver. Det er veldig spennende å utvikle oss selv, og å jobbe mot å få utnyttet den kapasiteten vi har!

Les mer...

2015-04-07 09.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv