Beitostølens beste møtested

Jotunstogo ligger midt i sentrum Beitostølen. Det er et yndet spisested for tilreisende og gjennomreisende, men like mye er Jotunstogo en møteplass for lokalbefolkningen. Innehaver Berit Müller setter sin stolthet til å bidra til aktivt og hyggelig nærmiljø. Det gir god stemning for både lokalfolk og folk som kommer utenbys fra – året rundt.

Berit Müller har drevet kaféen Jotunstogo sammen med ektemannen Peter i 12 år. De jobbet tidligere sammen på det som i dag er SAS-hotellet på Beitostølen, hvor han var kjøkkensjef og hun restaurantsjef. Etter hvert kom tanken og ønsket om å starte noe eget.
  – Kaféen her ble bygd i 1990, og så overtok vi i 2002. Jeg mener at Beitostølen trenger folk som oss, for vi bor og trives her. Vi er opptatt av å bidra med noe til lokalsamfunnet, og er ikke drevet av en tanke om profitt. Det er viktig at Beitostølen har en koselig kafé som holder åpent nesten hver dag hele året, understreker Berit.

I Jotunstogo har hun en variert og god meny. Den omfatter både kaker, is og smørbrød, samt nærmere 25 fullverdige varmretter. Det inkluderer middagsretter med alt fra norsk husmannskost til finere retter. Kaféen har alle rettigheter, slik at de som ønsker det kan kose seg med god drikke til maten.
  Og for alle vintergjester er det enkelt som bare det å kjøre rett inn og ut fra skibakken. Det er det særlig mange som benytter seg av når det er dags for lunsj. Men selv om nordmenn flest tenker på Beitostølen som et vintersted, har Jotunstogo minst like mye aktivitet på sommerstid.
  – Det er faktisk mye større trafikk her om sommeren enn vinteren. Da er det mange som kjører gjennom Beitostølen og videre til steder som Vågå og Lom. Mens om vinteren er Valdresflya stengt, så da er det ingen gjennomkjøring. Mange tror vi er et typisk vintersportssted, men det er sommeren som er det største, forteller Berit.

Et stort trekkplaster er den flotte beliggenheten. Plassert midt i sentrum av Beitostølen, med store vinduer som gir fin utsikt, får man øye på Jotunstogo uansett hvor man kommer fra. Müller er selvfølgelig glad for alle gjester som kommer innom, men er ekstra opptatt av de lokale innbyggerne.
  – Det viktigste for meg er å drive et sted som er til for lokalbefolkningen. Dette skal være en plass hvor de kan komme og møtes, og derfor har vi åpent nesten hver dag, hele året. Vi skal være et trivelig spisested, med god mat og store porsjoner, hvor folk kan kose seg og slappe av.

Les mer...

2015-01-20 12.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv