141114NO.telemarkBilruter

Binder Telemark sammen med resten av landet

Hva skulle vi gjort uten selskaper som Telemark Bilruter AS? Med sine ekspressbusser transporterer de nordmenn og turister på kryss og tvers av vårt langstrakte land. Hele året rundt.

Telemark Bilruter AS har hovedkontorer i Seljord, og har vært med i det landsomfattende ekspressbussnettet Norway Bussekspress siden starten i 1986. Telemark Bilruter AS har både fylkesinterne ruter som delvis er en del av nettet, samt ruter og trafikk som går ut av fylket. Svein Olav Straand er daglig leder i selskapet, og forteller at de har tre ekspressbussruter.
  – Haukeliekspressen har vi hatt siden starten i 1986 i samarbeid med Tide Buss. Den går mellom Oslo, Kongsberg, Haukeli og Haugesund til Bergen. Det er en lang rute med tre avganger i døgnet, i tillegg til noen lokalavganger til Oslo. Så på 1990-tallet startet vi opp med to andre ekspressruter. Den ene er Grenlandsekspressen, som går mellom Skien, Porsgrunn og indre Vestfold til Oslo, med elleve avganger i døgnet. Telemarksekspressen har 17 avganger i døgnet, og går fra Seljord gjennom hele Telemark og via Vestfoldbyene til Torp lufthavn til Tønsberg, sier Straand.

Busselskapet har avdelinger i Vinje, Vrådal og Skien, og to datterselskaper som driver med godstrafikk. Det ene er Telemark Transportservice som driver lokaldistribusjon i Grenland og Vestfold, og det andre er Telemark Godslinje, som driver med langtransport mellom Øst- og Vestlandet, i tillegg til materialtransport og renovasjonskjøring. Inklusive datterselskapene har Straand en arbeidsstokk på rundt 280 personer.
  – Når det gjelder ekspressrutene, er det viktig å ha et tilbud som er såpass fleksibelt og godt at folk vil benytte det. Primærkundene er turister og fritidsreisende om sommeren og i feriene, særlig på Haukeliekspressen som er en såpass lang rute. Ellers er det mange helgependlere og andre som reiser i jobbsammenheng med Telemarkekspressen, samt mange som skal til Torp flyplass fra Telemark eller til Oslo med Grenlandsekspressen
  Bussene til Telemark Bilruter AS er i luksusklassen, og er utstyrt med både regulerbare seter, toaletter, kaffemaskin, air condition, trådløst nettverk og ladestasjoner for PC. Man kan enkelt kjøpe hele reisen via internett.
  – Tilbud og fleksibilitet er det viktigste for at folk skal velge kollektivt. Det tilbyr vi, understreker Straand.

Les mer...

2014-04-29 15.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Telemark Bilruter AS
  • www.telemarkbil.no
  • Telefon:
    35 06 54 00
  • Adresse:
    Brøløsvegen 7
    3840, Seljord
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv