143034

Blå Eik på tiende året

Blå Eik er en unik livsstilsbutikk med tilholdssted i Farsund. Innehaver Nina Lundegaard Gabrielsen tilbyr klær, sko, vesker og interiørartikler, med et sterkt fokus på europeisk design. Blå Eik er stedet som har noe for de aller fleste. Nå har butikken nettopp fylt 10 år!

– Jeg har drevet Blå Eik i 10 år, og har vært opptatt av interiør helt siden jeg var liten. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da butikken åpnet, og det er en utrolig gøy og lærerik jobb, forteller Nina. 

Til å begynne med holdt butikken til i Theis Lundegaards gate nr. 4. Men behovet for større lokaler meldte seg raskt, og Blå Eik flyttet etter hvert bort til nr. 6, hvor de holder til den dag i dag. Her disponerer Nina dobbelt så store lokaler som i nr. 4, med totalt over 130 kvadratmeter.

– Jeg skulle gjerne hatt det enda større, men slik er det alltid, sier hun med et smil. Heldigvis har butikken også en bakgård som de åpner og bruker om sommeren, i tillegg til to store lager.

Nina har valgt å tilby sine kunder europeiske varer av god kvalitet. Det går mye i dansk, og også litt finsk og svensk. Samtidig er Nina opptatt av å få inn så mye norsk design som hun kan.

– På interiør har jeg for eksempel norske Wik & Walsøe og innen klær fører vi merker som Close to my heart, By TiMo, Amuse by Veslemøy og Aleksander. Når det gjelder design går det i kjente navn som Georg Jensen, Menu og Freemover og innen belysning fører vi bl.annet merker som Globen og Vita. Målet mitt er å treffe de fleste som kommer inn her, ved å ha noe for de fleste.

Når det er tid for innkjøp er det mange spennende messer å besøke. Det varierer fra år til år hvilke hun besøker, men har vært innom Paris, Frankfurt, Sverige, Danmark og Oslo. Derved er det alltid en spennende opplevelse å titte i hyllene hos Blå Eik.

– Det går stort sett på magefølelsen når jeg velger varer, for jeg må like det jeg selv selger.

Det er aldri en kjedelig dag på jobb, og vi har mange faste kunder. Det er flest lokale folk som kommer innom, men vi har en god del hyttegjester også. De som ønsker, kan legge inn bryllupslister hos oss og da blir gavene levert til festlokalet, opplyser Nina.

Hun legger ikke skjul på at det er en livsstil å drive butikk. I de nærmeste årene ønsker hun å videreføre dagens drift, kanskje med enda mer nytt i produktutvalget.

– Det gjelder alltid å jakte på nye ting. Jeg synes også det er veldig kjekt å spille på lag med kundene, og prøver gjerne å få tak i ting som kundene ønsker seg. Trenden akkurat nå, er at det går mye i kobber, messing og gull i interiør. Det har blitt mer varme, i tillegg til stål som fortsatt er populært.

Alle nye og gamle kunder er hjertelig velkommen innfor en titt og en hyggelig handel.

Les mer...

2014-11-27 09.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Blå Eik
  • Telefon:
    38 39 28 83
  • Adresse:
    Theis Lundegaards gate 6
    4550 Farsund
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv