152053-Habo152053-Habo2

Bo bra med HABO!

Å velge HABO er synonymt med å velge trygt og godt. Bak de fire bokstavene finner man jubilanten Halden boligbyggelag som i imponerende 70 år har skaffet haldensere stabile boforhold.

Boligbyggelaget ble stiftet i november 1945 på grunn av boligmangelen i landet, og det første borettslaget stod ferdig året etter. Dagens administrerende direktør Eli K. Andreassen begynte som ansatt i i 1998, og hadde forskjellige stillinger frem til hun overtok direktørstolen i 2010.

– HABO gjør mye forskjellig, for vi både bygger, forvalter og selger boliger. Når det gjelder bygging, skaffer vi tomter og bygger for medlemmene våre. Det er alle typer boliger, fra blokk og rekkehus til eneboliger, forklarer hun.

Man må være medlem for å kunne bo i en bolig bygd av HABO. Medlemsskapet kommer med en rekke fordeler. Den viktigste fordelen er forkjøpsretten. Andre fordeler er gode forsikringer, og muligheten til å få rabatter og bonuser gjennom HABOs mange samarbeidspartnere, deriblant byggevareforretningen Montér. Man kan være medlem i HABO uten å selv bo i borettslag.

– Forvaltningsbiten innebærer at vi driver forretningsførsel og fungerer som rådgiver og part for styret i til sammen 80 borettslag og sameier. Totalt forvalter vi i underkant av 2400 boliger, og har over 5000 medlemmer. Rundt halvparten av disse bor ikke selv i borettslag, men er medlemmer fordi de planlegger å kanskje kjøpe seg en bolig frem i tid.

Andreassen forteller at de også selger alle typer boliger gjennom datterselskapet Halden Boligsenter, som har en franchiseavtale med DNB Eiendom. I tillegg har de en teknisk avdeling som har oppfølging på nybygg, og som er ansvarlig for rehabilitering og oppussing i borettslagene. 

– De fleste medlemmene våre bor i Halden. De kan, fordi vi samarbeider med andre boligbyggelag, benytte medlemskapet og forkjøpsretten sin andre steder i landet også. HABO har nemlig samarbeidsavtaler med boligbyggelag i 23 andre byer fra nord til sør i landet. Strategien vår er ellers å fortsatt være størst på forvaltning. Og så har vi et ambisiøst mål om å nå 10 000 medlemmer innen 2020. Vi ønsker oss absolutt flere medlemmer. Derfor er vi veldig opptatt av å skaffe gode medlemsfordeler. Innmeldig skjer via nettsidene våre, ved personlig fremmøte eller Facebook. Du blir ikke medlem før innmeldingsavgiften og kontingenten er betalt.

Les mer...

2015-04-07 11.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    • HABO Halden Boligbyggelag
    • www.habo.no
    • E-post
    • Telefon:
      69 21 37 77
    • Adresse:
      Niels Stubsgate 6
      1776 Halden
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv