154007-fredrikstad byggesyn

Byggteknisk kompetanse, kontroll og byggeledelse

Fredrikstad Byggettersyn AS driver byggeteknisk rådgivning, prosjektplanlegging og byggeledelse. Vi har lang erfaring og bistår både med private og offentlige bygg, alt fra eneboliger til store boligprosjekter, industribygg, offentlige bygg, skoler, barnehager, idrettshaller, parkeringshus.

Atle R. Bjørge startet firmaet i 1988 med en kollega og har i dag 3 ansatte prosjektingeniører og en kontorsekretær. Alle tre prosjektingeniørene har entreprenørbakgrunn med 10-30 års erfaring med å styre byggeplasser. Fordelen med å bruke profesjonell byggeledelse er at man har full kontroll på kostnader og tidsbruk før du bygger.
   – Vi styrer prosjektet for byggherren innenfor et angitt budsjett og en tidsramme, og vårt salgsmerke er at vi har kompetanse til å holde kontroll. Byggherren vet hele tiden hvilken dato prosjektet blir ferdig og hva kostnadene blir, forteller Bjørge.

Firmaet har hatt mange skolebygg, idrettshaller og barnehager, og 70-80 prosent av omsetningen utføres for det offentlige, herunder også fylkeskommunalt. Grunnen til at firmaet ble hetende Byggettersyn, er at en del byggherrer besitter store eiendommer som trenger et profesjonelt ettersyn. Nå er firmaet ofte innleid til å etterse offentlige og private bygg og planlegge nødvendige vedlikeholdstiltak, kostnadsberegne og styre gjennomføringen av det.
   – Vi har fått flere store prosjekter for boligbyggerlag ifm. utvendig vedlikehold (som borettslagene er ansvarlig for), hvor vi bistår med registrering av skader, feil og mangler, planlegger og gjennomfører avklarte tiltak innenfor gitte budsjetter og tidsfrister.

   – Vårt fortrinn er erfaringen. Vi har drevet i så mange år som entreprenører og byggherrerepresentanter at vi har kompetanse til å styre prosjektene med god kontroll. Siden vi driver i et stadig mer juridisk styrt samfunn og bransje, er også dette med kontrakter mer og mer viktig. Vi gjennomfører anbudsforespørsler til entreprenører, kontrollerer anbudene, evaluerer og finner de beste entreprenørene til de enkelte prosjektene, utarbeider gode forutsigbare kontrakter etter Norsk Standard, og følger opp disse med kontroll og styring slik at avtalt pris, kvalitet og fremdrift blir etterlevd.
Akkurat nå bygger vi Lislebyhallen, en stor idrettshall med skolebygg og SFO, et prosjekt til 116 millioner kroner som skal stå ferdig denne sommeren – i massivt tre, smiler Bjørge. Vi har nå planlagt og gjennomført 4 større bygg i massivtre, som har blitt veldig godt mottatt i bransjen og som sannsynlig vil komme for fullt i årene fremover.
Det er en rask og miljøvennlig måte å bygge på, som gir meget gode bygg uten noen ekstra fordyrende kostnader.

Les mer...

2015-08-31 11.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • Fredrikstad Byggettersyn AS
  • atle@byggettersyn.no
  • Telefon:
    917 776 63
  • Adresse:
    Pancoveien 22
    1624 Gressvik
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv