Design som suksessfaktor

Det burde ikke forbause noen at norskproduserte skibokser er en suksessfaktor i en ski- og hyttenasjon. For Thor Holm Plastvarefabrikk AS er design og finish en viktig faktor i et lite bedriftseventyr.

I 1962 startet Thor Holm, faren til nåværende daglig leder Dagfinn Holm, fabrikken, og siden har de produsert i glassfiberarmert polyester, og i vareutvalget har det vært både kanoer, barnepulk og akebrett. På begynnelsen av 80-tallet kom produksjonen av King Top-er til pickuper, men det som tidlig på 80-tallet ble betraktet som et nisjeprodukt, skulle etter hvert vise seg å bli den største suksessen: Skiboksen. I dag har bedriften 28 ansatte i Sigdal og fem i datterselskapet Skiguard på Lierskogen. Sistnevnte ble kjøpt opp av Plastvarefabrikken i 1993.

– Da vi begynte med topper til pickuper, var det godt timet, for det var litt nytt. Vi gikk ut til 13 europeiske land og endte opp med å få leveringsavtale til Nissan i Tyskland, Østerrike, Sverige og Norge, og det stod for mye av omsetningen på 80-tallet. En periode var vi oppe i 93 prosent eksport! Skibokser laget vi ved siden av, men det tok ikke av før på 80-tallet. Det var faktisk litt for tidlig, smiler Holm.

Men skiboksene kom for fullt.

– Her var og er vi trendsettere. Vi var de første til å integrere stativene i underdelene slik at boksene ble liggende lavt på taket. Vi designet de så de skulle følge bilene, og vi begynte tidlig å lakkere boksene i bilens farge. Det slo godt an. Det har blitt mer og mer en suksessfaktor, for i Norge er vi opptatt av design. Derfor legger vi litt mer penger i lakkering og utseende.

For pickup-kundene er det dessuten behagelig å vite at de kan få alt på ett sted. I tillegg til å produsere hardtopper til de fleste modeller, leverer etter hvert Holm en mengde annet utstyr til pickup. Det er plastlokk, aluminiumslokk, skyvelokk, presenninger, veltebøyer, stigtrinn, kufangere, sykkelstativ, takstativ, vindavisere, skjermbreddere osv.
Kundene er for det meste bilimportører og bilforhandlere, men det kan også være entrepenører, firmaer, gårdbrukere og private.

– Vi produserer også litt nisjehardtopper. For å ta et eksempel: Du har ikke lov å kjøre dynamitt og fenghetter lastet på samme kjøretøy. Her er en pickup meget godt egnet. Med adskilt hytte og lasteplan med hardtop som er spesialbygd til nettopp dette. Da har du en firehjulstrekker hvor du har personen i hytta, dynamitten i hardtoppen og eventuelt fenghettene på hengeren bak, forklarer Holm.

Les mer...

2015-04-07 13.45

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Thor Holm Plastvarefabrikk AS
  • www.kingtop.no
  • E-post
  • Telefon:
    32 71 19 00
  • Adresse:
    Nerstad industriområde
    3350 Prestfoss
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv