155024 VB1155024 VB155024 VB0

Det er kun kvalitet som gjelder

Man må navigere en jungel av forskrifter og regler når man som privatperson skal bygge hus eller hytte. Men vet du, det går an å la andre ta seg av alt. Tenk så deilig, da. Hva med for eksempel Vigeland Bygg AS? De skal visstnok være veldig dyktige, i følge ryktene.

Leif Vinsjevik og Ben Aagedal er de to innehaverne av Vigeland Bygg AS i Lindesnes. Bedriften har eksistert siden 1. juni 2002, og har i dag en stab på syv fast ansatte. Bakgrunnen for etableringen var at Vinsjevik flyttet til Vigeland, etter å ha drevet et byggmesterfirma og jobbet i Mandal i mange år.

– Da jeg flyttet til Vigeland ble jeg kjent med Ben. Jeg visste at han var en god snekker, og spurte om han ville være med og starte eget firma. Etter et par år sa han ja, smiler Vinsjevik.

Utfyller hverandre bra
Fra starten av var tanken at det skulle være de to, men ganske kjapt tok de inn en dyktig lærling. Siden har de hatt lærlinger hvert år. Den første tiden drev Vigeland Bygg AS mest med tilbygg. Selv har Vinsjevik mye erfaring fra betong og industribygg, mens Aagedal er kjent som en dyktig rehabiliteringssnekker og ekspert på listverk. Duoen utfyller hverandre på en god måte, og omsetningen har bare gått oppover.

– Grunnen til at vi har gjort det så bra, er nok at vi har vært nøkterne og har bygget stein på stein. I tillegg har vi mange dyktige ansatte med oss, og de er veldig gode kundebehandlere. Som bedrift jobber vi mye med hytter, hus, tilbygg, nybygg, rehabilitering og alt av tak. Vi er også deleier i et betongselskap, og eier tomter på et boligfelt. Dette er syv veldig flotte boligtomter. Flere av dem har havutsikt, og dette er store tomter som ligger sentralt i forhold til friluftsliv og havet.
 
Vinsjevik og Aagedal liker å holde seg i nærområdet. De har noen oppdrag for kommunen på Vigeland, men jobber ellers stort sett for privatmarkedet. Når privatkunder tar kontakt, er det ofte med litt forskjellige utgangspunkt.

– Noen kommer tidlig i fasen, mens andre kommer når de har ferdige tegninger og nesten er klare til å sette i gang. For de som ikke har alt klart, har vi samarbeidspartnere som kan hjelpe til med tegninger. Ellers kan vi også tegne mindre ting som garasjer og småbygg. Det er mye å tenke på når man ska bygge, men det er bare å komme til oss, det, så gjør vi all tenkingen for deg!

Fra bunn til topp
I en byggeprosess kan Vigeland Bygg AS komme med forslag. De hjelper kundene med å skaffe rørlegger og elektriker, de hjelper med tegninger og med søknader til kommunen. Hvis kunden ønsker, tilbyr de en komplett løsning, og kan levere et ferdig produkt fra bunn til topp.

– Det blir veldig mye om man skal gjøre alt selv. Spesielt på hus har det blitt mye papirer og krav til dokumentasjon. Det skal følges opp energikrav, tetthetskrav og fuktkrav. Alt må dokumenteres, og underskrives på at det er utført etter forskriftene. Der kan ikke byggherrren gjøre alt, men andre aktører må komme inn. Da stiller vi opp, sier Vinsjevik, som selv er utdannet byggmester.

Byggebransjen er tøff, og det er mye konkurranse der ute. Fordelen til Vigeland Bygg AS, er at alle jobber utføres med høy kvalitet. Det er kvalitetsarbeide som er grunnen til at de har klart seg så bra, og grunnen til at de har opparbeidet seg et godt rykte. Nøkkelen, sier Vinsjevik, er å få tillit.

– Særlig på et lite sted som Vigeland er det veldig viktig at vi leverer. Her er det kvalitet som gjelder, for gjør man én dårlig jobb, sprer det seg på ryktebørsen. Vi har dyktige ansatte som har forstått at hvis vi ikke har kunder, så har ikke de jobb. De har vært veldig flinke der, altså, og har grunn til å være stolte av seg selv. Det gjenspeiler seg jo i at vi får kundene tilbake, fordi de er fornøyde. Men ingen er feilfrie, så om noe skulle oppstå, gjelder det å rette opp med en gang. Hvis ikke, blir man et firma som man ikke kan stole på, og det er ikke oss. Vi retter opp - pronto!

Kvalitet i alle ledd
Utover den faste staben, leier firmaet inn folk ved behov. De bruker Neumann Bygg som leverandør av materialer, og har for tiden mange spennende prosjekter gående. Så hvordan ser fremtiden ut for sørlendingene?

– Det er ikke noe mål å bli større enn hva vi er nå, for vi trives med dette. Folk som kommer til oss, får kvalitet i alle ledd. Kundene skal ha en god opplevelse når de velger Vigeland Bygg AS, de skal være fornøyde og de skal komme tilbake til oss neste gang de vil ha utført en jobb. Det er mottoet vårt.

Les mer...

2015-10-29 13.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv