Din lokale elektriker i Setesdal

Elektrofirmaet Knut Hovet Installasjon har over 60 års historie i Setesdal. Daglig leder Olav Hovet og hans kolleger kjenner nærmiljøet ut og inn. De tar hånd om stort sett alt innen elektroarbeid, fra lys og varme, til internett og data, for både privatfolk, næringsliv og offentlige aktører.

Det var faren til Olav, Knut Hovet, som etablerte selskapet, helt tilbake i 1953. Han begynte først i det små, men så muligheten til å satse for fullt da kraftutbyggingen kom til Setesdal i starten av 60-årene. Da ble det stor aktivitet i området.
  Samtidig begynte nemlig utviklingen av Hovden til den fabelaktige turistdestinasjon vi kjenner fra i dag. Det ble bygget eget skitrekk på Hovden, og hotellene begynte å etablere seg. Med turistvirksomheten ble det også behov for å utvikle et lokalt offentlig tjenesteapparat. 
  Resultatet av all aktiviteten var et betydelig behov for velkvalifiserte tjenester innen alle håndverkerfag, inkludert elektro. I dag er det primært turismen og hyttene som er motoren her oppe, men i Knut Hovet Installasjon tar de imot kunder fra alle hold. Olav Hovet har selv lang fartstid fra bransjen.
– Jeg tok over i ’87, etter at jeg hadde jobbet sammen med faren min i noen år, og har holdt på siden. Det er svingninger i markedet, men det er mange hytter her oppe. Så det er alltid noen som bygger om, som skal ha plass til flere, som skal oppgradere. Hovden er en flott plass å være, og nå er det folk og full fres hele året. Vi har vært med på mange flotte hytter her, forteller han.

Olav er utdannet ingeniør, men har også mesterpapirer innen elektro. Selskapet dekker både Valle og Bykle kommune med sine tjenester. På kundelisten står både hus- og hytteeiere, næringsliv og industri, samt ulike offentlige institusjoner. På referanselisten finner vi blant annet Hovden Badeland, Bykle Vindu, og både Bykle og Valle kommune.
  – Vi er ti stykker i selskapet, som alle jobber fullt, og vi har lærlinger. Det er to år på skole og to og et halvt år i praksis. De fleste lærlingene som har vært her blir værende. Hos oss får du et bredt erfaringsgrunnlag, for vi driver med det meste, og vi satser på trivsel. Vi har tre stykker som har fått gullklokke i firmaet. De har alle vært her i over 25 år, opplyser Olav.

Det er med andre ingenting i veien med erfaringen og kompetansen i Knut Hovet Installasjon. Selskapet er sertifisert for både sterkstrøm- og svakstrømsarbeid, og Olav har vært tidlig ute med å tilby nye teknologiske løsninger. Det er viktig i en tid da hyttene i større og større grad ligner fritidsboliger, med alle fasiliteter. 
  – Med et moderne elektrisk anlegg kan du i dag styre lys og varme på hytta enten du er i Mandal, Flekkefjord eller Singapore. Alt du behøver er en mobil eller et nettbrett. Dette kommer mer og mer. De aller fleste har på det minste en løsning for å varme opp hytta før de kommer opp, forklarer Olav.

Samtidig er det mange som skifter om til løsninger med LED-lys. I dag kan LED-lys gi minst like varmt lys som tradisjonelt glødelys, i tillegg til å være billige i drift. LED-teknologien er både energisparende og miljøvennlige. I Knut Hovet Installasjon merker de nå at stadig flere får øynene opp for alle fordelene som ligger i LED. 
  Det er med andre ord mye som har skjedd i bransjen siden den spede begynnelse til Knut Hovet Installasjon i 1953. Men for Olav og hans kolleger ligger fokuset der det alltid har ligget. På kvalitet i håndverket og god service.
  – Vi får mye gode tilbakemeldinger. Folk tar kontakt med oss på nytt for nye oppdrag. Det er fordi vi tenker langsiktig, og da må du gjøre en god jobb. Vi kommer til å være tilstede i lang tid fremover også, og det er en trygghet for kunden. Samtidig er vi gode til å hive oss rundt på kort varsel.

Les mer...

2015-01-20 14.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Knut Hovet
  • www.hovet.com
  • Telefon:
    37 93 64 00
  • Adresse:
    Hovden, 4748 Rysstad
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv