155031

Drammen - mulighetenes region

Han har lang erfaring fra industrien, og god kunnskap om næringslivet i Drammensregionen. Dette bruker Hans Jørgen Høy til å vise nyutdannede at det er mulig å få en attraktiv jobb og karriere i nærområdet.

Hans Jørgen Høy driver Høy-Business Consulting, og holder til i Drammen. Han kommer fra industrien, har vært finans- og økonomidirektør i Norgips og er styreleder i et lokalt firma. I tillegg har han vært involvert i Subsea Valley, og jobbet med prosjekter der i samarbeid med Innovasjon Norge. Da Høy ønsket å starte eget, tok han i bruk sine mange kontakter og gode kunnskaper om næringslivet i regionen. Siden 2009 har han vært med på å utvikle og bygge opp Trainee Drammen sammen med Trond Østgaard, tidligere direktør for BI Drammen, nå fakultetsrådgiver og studiekoordinator for Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Nå har de tatt med seg suksessen videre til det nystartede Trainee Ringerike.

– Trainee Ringerike startet opp nå i september på Hønefoss. Prosjektet er fordelaktig både for regionen, bedriftene og traineene selv. Det går ut på å tilby ferdige master- og bachelorstudenter jobb i seks måneder i tre forskjellige bedrifter i regionen.

I Drammensregionen var det 6  bedrifter med fra starten i 2009. Nå, i 2015, er det 20 som er/har vært med i ordningen.

Et av målene med prosjektet er å vise hvilke muligheter som ligger i regionen for nyutdannede, både faglig- og karrieremessig. De behøver ikke reise ut av regionen for å finne interessante jobber. Høy forteller at over 90% begynner å arbeide i en av bedriftene de har vært trainee i.

– Både kommunen og næringsforeningen er veldig interesserte i at ordningen fortsetter og utvikler seg, og traineene er blitt tatt i mot med åpne armer på Ringerike. Høgskolen har campus også på Kongsberg og i Vestfold, så Høy og Østgaard regner med at man starter med Kongsberg neste år.

Les mer...

2015-10-29 13.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • Høy-Business Consulting
    Hans Jørgen Høy
  • h-j-ho@online.no
  • Telefon:
    908 71 999
  • Adresse:
    Svaleveien 17
    3030 Drammen
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv