161061 BB0161061 BB

Du må trene for å bli en god trafikant

Man kan være sikkert på at man har gjort mye riktig når man har eksistert som bedrift i over 20 år. For Jan Egil Wilhelmsen i Bryne Bil og MC skole handler hverdagen om å skape fremtidige trafikanter som er trygge og erfarne.

Wilhelmsen har vært i bransjen siden 1979, og fungerer som daglig og faglig leder ved trafikkskolen Bryne Bil og MC skole. Sammen med åtte trafikklærere tilbyr han undervisning i et bredt utvalg av kjøretøyer.

– I dag går det mer på veiledning i stedet for direkte undervisning, og tradisjonelt teorikurs har vi sluttet med. Vi tilbyr nå undervisning i klasse B personbil og i klasse BE, som er bil med henger. Opplæring i bil med henger er det mange bedrifter som spanderer på sine ansatte, og da kan vi dra ut til bedriftene og holde undervisningen hos dem. I tillegg har vi undervisning i moped, lett motorsykkel, mellomtung motorsykkel og klasse T, traktor. Jeg tror vi er den største skolen i landet på traktor, og vi kjører opp cirka 50 elever hvert år. Her kjører vi også 50 km traktor, og dette får man en ekstra kode for på førerkortet.

Trafikkskolen i Time Kommune ligger midt i sentrum av Bryne, og kunne feire 20-årsjubileum i fjor. I januar i år åpnet de også en avdeling på Nærbø. De fleste kursene har et tak på 16 elever, og man kan melde seg på både via nettet og telefon. Wilhelmsen sammenlikner det å kjøre bil med det å spille fotball.

– Man må nemlig trene for å bli god, og for å holde det ved like. Det er viktig at foreldrene som øvelseskjører med ungene sine kjører etter regelverket. De må tenke over at de er rollemodeller. Jeg synes dog ikke at det er mange som stryker på oppkjøringen. Det dummeste du kan gjøre er å undervurdere eleven, for eleven vet selv om han er klar for å kjøre opp. Derfor diskuterer vi med dem, og blir enige om når de skal ta oppkjøringen, sier han.

Sammen med staben drar han stadig på kurs for å holde seg oppdatert, og turen går ofte til Trafikklærerskolen i Trondheim. Hjemme på Bryne er de også innom Språkstasjonen og holder orienteringer. Å lære seg å kjøre bil er ofte veien til en jobb, og med tolkehjelp blir trafikkopplæringen oversatt til fem forskjellige språk. Som resultat av det, har Bryne Bil og MC skole indirekte hjulpet mange ut i arbeidslivet fordi de har bestått førerprøven.

– Når man betaler for en vare, skal man få det man betaler for. Beliggenhet og det at de får service og hjelp hos oss, det er det viktigste for våre elever.

Les mer...

2016-03-01 15.15

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Bryne Bil og Mc Skole
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      51 48 25 10 / 98 22 12 31
    • Adresse:
      Erlandsbakken 6
      4340 Bryne
      Avd. Nærbø
      Torgplassen 6
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv