Duften av økologisk bakverk

Konditor Anne Lise Tharaldsen baker mellom 50 og 100 brød hver dag – i tillegg til kaker, kjeks og andre godsaker. Skog Bakerverksted mellom Mjøndalen og Konnerud leverer økologisk bakverk til både privatfolk, næringsliv og alt av arrangementer.

– Jeg startet opp her for to år siden, etter å ha hatt læretiden min ved Gravdal bakeri på Lierskogen. Der hadde jeg en veldig god læremester i Sverre Solberg. Jeg lærte ikke bare om det tekniske, mekaniske og kjemiske, men også om den enkleste form for liv, som jo er gjær, forteller Anne Lise. Med Skog Bakerverksted i Mjøndalskauen har hun valgt å satse på heløkologisk bakst. Økologisk korn holder bedre på næringsstoffene enn annet korn, slik at helsegevinsten blir høyere. Anne Lise har håndplukkede leverandører som er godkjente gjennom Debio-ordningen for økologisk produksjon, blant annet smør fra Røros. Kornet i Skog Bakerverksted er kortreist fra Sigdal. Samtidig har økologiske råvarer lange vekstperioder, slik at de får god tid til å utvikle naturlig sukker. Dermed blir det unødvendig med sukker i bakervarene. Anne Lise bruker heller ikke fargetilsetninger.

  – Det har gått bra de første to årene. Jeg ser at det bare vil utvikle seg videre, sakte, men sikkert. Jeg baker mellom 50 og 100 brød hver eneste dag, og i tillegg kommer alle kakene som bakes kontinuerlig. Jeg leverer varer til bedrifter også, både i Drammen og Oslo, og har stadig store leveringer, sier Anne Lise. Variasjonen er også stor.
I ovnene på Skog Bakerverksted stekes det muffins, kjeks og biscotti i ovnen. Anne Lise har speltbrød, appelsinbrød og grovbrød på suirdeig. Hun har wienerbrød og boller, og speltrundstykker, rugrundstykker og focaccia. Til bryllup, bursdager og andre arrangementer kan kundene bestille bakverk etter eget ønske. På toppen av det blir det deltakelse på diverse messer og matarrangementer.
Les mer...

2015-01-20 11.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv