Edgars bakeri – gamle teknikker, nye smaker

I moderne lokaler, holder det 110 år gamle bakeriet til. Der tas det ingen snarveier. Her forenes de gode gamle teknikkene med det nyeste. Det gjelder både tradisjonell hvetebakst, brød fra steinovn eller bakeriets egen spesialitet – den vidgjetne kaneldrømmen.

Baker og Konditormester Rune Halvor Vindsetmo, som kjøpte bakeriet i 1998, husker tilbake til da han som 14-åring hadde sommerjobb på bakeriet. Også da var bakeriet en viktig del av hverdagen for mange. Torbjørn Egner var innom når han ferierte, og slo av en prat og handlet. Oslo-avisen Dagbladet kåret over to sider bakeriets skillingskaker til Norges beste. Da var det kø langt ut i gaten, husker Vindsetmo.

– Alt bakes fra bunnen av med de beste råvarer. Det gir den gode smaksopplevelsen. Kaneldrømmen lanserte vi på nyåret, og vi bruker både spesielle teknikker og lang tid på å lage deigen. Basisen er en brioche-deig. Vi bruker ikke halvfabrikata eller dårlig tid, men er effektive i håndverket.

Mange av de gamle teknikkene som bakeriet holder i hevd, gjør at bedriften skiller seg ut fra de fleste. Du kan ikke ta snarveier når det gjelder kvalitet. Ferske bakervarer skal være ferske. De skal være laget den dagen de serveres. Edgars bakeri har i dag utsalg i gågaten, det nye Amfi-senteret, på Malmø, produksjonslokalet på Saltverket og på Vigeland. Du finner produktene deres i de fleste dagligvarebutikker i Mandalsområdet. I sommersesongen arbeider det på det meste 75 i bakeriets produksjon og utsalg, 55 ellers i året. De leverer alt fra bryllupskaker og nye designer kaker til saftige gulrotmuffins.

– Vår glede i jobben er å se at vi gleder kundene. Det er med på å gi en bedre livskvalitet. Vårt nyeste prosjekt er å lage glutenfritt bakverk som smaker, og er sunnere enn det som finnes på markedet i dag. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Vi har grove rugbrød med mindre karbohydrater enn vanlige brød. Dessuten har vi et rikt utvalg av steinovnsbrød, som kaldheves mer enn ett døgn, og stekes rett på stein i ovnen. Det er ekte håndverk - egentlig et kunstverk til 49 kroner, smiler Vindsetmo.

Les mer...

2015-10-29 14.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv