Baker og Konditormester Rune Halvor Vindsetmo, som kjøpte bakeriet i 1998, husker tilbake til da han som 14-åring hadde sommerjobb på bakeriet. Også da var bakeriet en viktig del av hverdagen for mange. Torbjørn Egner var innom når han ferierte, og slo av en prat og handlet. Oslo-avisen Dagbladet kåret over to sider bakeriets skillingskaker til Norges beste. Da var det kø langt ut i gaten, husker Vindsetmo.
– Alt bakes fra bunnen av med de beste råvarer. Det gir den gode smaksopplevelsen. Kaneldrømmen lanserte vi på nyåret, og vi bruker både spesielle teknikker og lang tid på å lage deigen. Basisen er en brioche-deig. Vi bruker ikke halvfabrikata eller dårlig tid, men er effektive i håndverket.
Mange av de gamle teknikkene som bakeriet holder i hevd, gjør at bedriften skiller seg ut fra de fleste. Du kan ikke ta snarveier når det gjelder kvalitet. Ferske bakervarer skal være ferske. De skal være laget den dagen de serveres. Edgars bakeri har i dag utsalg i gågaten, det nye Amfi-senteret, på Malmø, produksjonslokalet på Saltverket og på Vigeland. Du finner produktene deres i de fleste dagligvarebutikker i Mandalsområdet. I sommersesongen arbeider det på det meste 75 i bakeriets produksjon og utsalg, 55 ellers i året. De leverer alt fra bryllupskaker og nye designer kaker til saftige gulrotmuffins.
– Vår glede i jobben er å se at vi gleder kundene. Det er med på å gi en bedre livskvalitet. Vårt nyeste prosjekt er å lage glutenfritt bakverk som smaker, og er sunnere enn det som finnes på markedet i dag. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Vi har grove rugbrød med mindre karbohydrater enn vanlige brød. Dessuten har vi et rikt utvalg av steinovnsbrød, som kaldheves mer enn ett døgn, og stekes rett på stein i ovnen. Det er ekte håndverk - egentlig et kunstverk til 49 kroner, smiler Vindsetmo.