152019-Tess Kongsberg

Ekstreme slanger – levert i tide

I 1990 så Tess Kongsberg dagens lys med lokaler i Kongsberg Teknologipark. Tilknytningen til parken var sentral ved etableringen, og den dag i dag samarbeider Tess med de fleste andre aktørene i parken. Den største kunden gjennom alle de 25 årene har vært FMC Technologies, tidligere Kongsberg Offshore. Andre viktige samarbeidspartnere er Kongsberg Defence & Aerospace, forteller Morten Foss, som er avdelingsleder.

– Når det gjelder produkter, er det slanger for ekstreme trykk som er vår spesialitet. Vi produserer slanger som tar opp til 3200 bar arbeidstrykk, og det er ekstremt. Disse slangene brukes til testing innenfor offshore-produkter og utstyr, og bestselgeren vår er en slange på 1500 bar trykk. Det aller meste vi leverer av produkter er av syrefast materiale, forklarer han.

Staben består av 10 ansatte, og de jobber i en krevende bransje med en rekke strenge krav. Tess Kongsberg får mange gode tilbakemeldinger fra en rekke fornøyde kunder, og i offshore-bransjen er det særlig leveringsevnen som er viktig.

– Det er helt vesentlig at vi leverer i tide. FMC Technologies er basert flere steder i utlandet, og leverer også direkte til land som Singapore, Malaysia og Angola. Å levere i tide er alltid det viktigste. Det høres kanskje banalt ut, men det er ikke alltid like lett.

Som Foss forklarer, er det ikke nok at Tess Kongsberg alene gjør en god jobb. De er nemlig avhengig av at både underleverandørene og importørene leverer til dem i tide. Hovedlageret må også levere, og før de kan sluttføre leveransen, skal de både sette sammen og teste avanserte slanger. Innhenting av all nødvendig dokumentasjon og sertifikater kommer i tillegg.

– Det er veldig krevende å være leverandør i denne bransjen. Man må være bevisst og stå på hele tiden, og det er dette jeg mener vi er gode på. Jeg er spent på andre halvdel av 2015. I forhold til at vi også leverer utenlands, håper jeg at vi fortsatt skal holde det gående og ha en liten økning. Jeg er optimist selv om det er en nedgang oljebransjen, for 2014 var et bra år for oss når det gjelder omsetning. Jeg tror at hvis vi klarer å være den som leverer når kunden skal ha varene, vil vi også være den som blir foretrukket i fremtiden. Og det er viktig, avslutter Foss.

Les mer...

2015-04-02 15.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv