Ekte mat fra ekte lokalpatrioter

Sanna Østerberg og Torjus Løvdal er ekte ildsjeler. De brenner for god mat, laget av ekte, spennende råvarer. Legg til en stor kjærlighet for naturen og lokalsamfunnet på Hovden, og du får den fantastiske restauranten Food For Your Mood.

I det gamle, ærverdige trehuset Furumo i Hovden sentrum, har Sanna, Torjus og Food For Your Mood holdt til siden 2011. Med stor iver har de bevart den hjemmekoselige atmosfæren i huset, men samtidig renovert og satt sitt eget preg på lokalene. 
  – Jeg er utdannet kokk, og hadde jobbet i Norge i 10 år da vi flyttet hit fra Lillesand og åpnet restauranten. Samboeren min Torjus er en gammel skikjører født med ski på beina, og dette var rett plass for oss. Vi har en sterk tilknytning til fjellet, skogene og miljøet her på Hovden, forteller Sanna med stort engasjement. 

Food For Your Mood kan ta imot opp til 50 spisegjester til lukkede selskaper, og tilbyr også catering. Men hoveddelen består av den daglige restaurantdriften hvor de byr på en lekker og spennende lunsj- og à la carte-meny. Duoen er opptatt av å bruke mest mulig lokale råvarer. Her serveres det hjemmelaget, kortreist og sunn mat, men med oppskrifter fra verden rundt.
  – Til lunsj kan vi blant annet by på forskjellige typer steinovnsbakt italiensk pizza, vi har
bagels, vi har salater, og vi har en populær quesadilla med kylling. I tillegg kommer Fjellkebaben vår med 100 % rent kjøtt fra slakteren på fjellgården Hovden, den populære Fjellburgeren som vi selger enorme mengder av, og en kyllingwok som er manges favoritt.

På middagsmenyen står blant annet skogsoppsuppe med parmesanost og bacon, og restauranten har alltid en dagens viltrett, med varierende tilbehør basert på sesongens råvarer. De byr blant annet også på en dagens lammerett, samt en dagens fiskerett som alltid består av fersk fisk.
  – Vi ønsker å formidle at vi brenner for det vi gjør. Her er alt hjemmelaget, og det gjelder også kakene, brødene og focacciaen vi selger. I vår restaurant er det et stort nei til ferdigmat og halvfabrikata, understreker Sanna.

Det koselige spisestedet har også full skjenkebevilling, med fem typer mikrobryggeriøl og et godt utvalg av vin og cocktails.
  – I minibutikken selger vi dessuten småting som fair trade-kaffe fra Tanzania, kokosolje, økologisk sjokolade, italienske olivenoljer og håndlagede såper. Vi har egen hjemmeside, er aktive på sosiale medier og er medlemmer av Destinasjon Hovden, avslutter Sanna.

Les mer...

2015-01-20 14.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv