Ekte mat ved Hjälmarens strand

Ved Hjälmarens sørlige strand, bare 25 minutter utenfor Ørebo, ligger Katrinelund Gästgiver & Sjökrog. Hit kommer gjester fra hele verden for å nyte mat i verdensklasse i naturskjønne omgivelser. Nytt av året er luksuriøse overnattingsmuligheter samt en spektakulær sjanse til å reise hit i privatfly direkte fra Bromma flyplass.

Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog består av to restauranter, en nyinnviet hotelldel samt konferanse- og festlokaler. Sjökrogen holder åpent mellom mai og september, og hit er det vanlig at gjestene ankommer med båt.

- Men hvordan man enn kommer hit, det være seg i helikopter eller til fots, så lover vi samme opplevelse, forsikrer daglig leder Roger Hjälm.

På Sjökrogens meny finner man ikke bare klassiske retter som Toast Skagen og grillet entrecôte, men også unike tallerkener signert Katrinelunds kjøkken. Hva sier du til Wallenbergare på gjørs fra Hjälmaren med sitronsyltet fennikel og smeltet smør? Eller rogn fra Vättern servert på rugsurbrød med syltet rødløk?

Om Sjökrogen står for ukomplisert kvalitet, kjennetegnes Gästgiveriets kjøkken av en høy gastronomisk tanke og teknisk anrettet matlaging. Her har man åpent året rundt, og på den nyskapende menyen finner man denne høsten blant annet bakt Hjälmer-gjørs med vitvinssaus og krydderstekt hjortelår med bjørnebær.

Hva vårens meny byr på, blir en overraskelse, men en kvalifisert gjetning er at den på en spennende og innovativt måte inneholder gjørs.

- Gjørs er et kjennetegn for kjøkkenet vårt. Hvert år leverer fiskere fra omegnen åtte tonn Hjälmar-gjørs til oss på bryggen, forteller Roger, som sammen med kokkene setter sin ære i å benytte seg av kortreiste matvarer så langt det er mulig.

For eksempel gjørs fra Hjälmaren, grønnsaker fra lokale dyrkere og kjøtt fra traktens bønder.

- Vi parterer selv og anstrenger oss – både av respekt for dyret og miljøet – for å ta vare på alle deler av slaktet, sier Roger.

Å lage mat etter årstiden er videre noe man gjør av hensyn til dyr og natur og for at sesongens smaker er aller best nettopp når det er sesong.

Direktefly fra Stockholm
For gjester som ønsker en enda større opplevelse, finnes det fra i vår av 18 nyoppussede overnattingsrom. Etter å ha spist en fantastisk middag og kanskje hvilt en stund foran peisen, står det luksuriøst innredede rommet til rådighet. Her kan du sovne til bølgeskvulpet mot stranden nedenfor og våkne til duften av kaffe og nystekt brød. En opplevelse for kropp og sjel som alle burde unne seg.

Den 27. november serveres årets første julebord i Gästgiveriet. På den velfylte buffeten møtes tradisjonelle svenske julesmaker og mer eksperimentelle retter, og nytt av året er mulighet til å kombinere julebordet med overnatting og frokost. Booking av julebord kan gjøres både på hjemmesiden og per telefon.

En ny og alldeles unik mulighet er direkteflyet som går fra Bromma og lander i vika utenfor gjestgiveriet.

- Vi ønsket nylig velkommen våre første amerikanske gjester, som fløy hit ene og alene for flyopplevelsen kombinert med vår mat, forteller Roger stolt.

Katrinelund byr på en slik spektakulær og samtidig klassisk svensk opplevelse at en internasjonal satsing kjennes selvfølgelig.

- Vi har et unikt varemerke, og det vi byr på, holder mål også utenfor Sveriges grenser, sier Roger.

Festlige aktiviteter
På Katrinelund finnes alle forutsetninger for en vellykket konferanse eller fest. For konferanser finnes ferdige pakker eller mer skreddersydde løsninger å velge mellom, og i et inspirerende miljø og med god mat i magen går arbeidet lett i fullt utstyrte møterom. Velg mellom dagskonferanser, eller by på en ekstra opplevelse ved å inkludere overnatting og frokost.

Dessuten er Katrinelunds idylliske ute- og innemiljø som skapt for bryllup og andre store fester. Her får du hjelp til å organisere festen slik at den blir akkurat slik du ønsker. Brudeparet kan få hjelp til alt fra mat og pådekning til fotograf og transport.

- Og selvsagt avgjør paret selv om de vil benytte seg av hele eller utvalgte deler av pakken.

På Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog finnes en mengde arrangementer å velge mellom for konferansedeltagere og selskap.

- Vi har noe vi kaller Nära Gastronomi, hvor kokkene lager mat midt blant gjestene og viser hvordan prosessen er fra råvare til ferdig rett. Man snakker om maten og får en lærerik og unik opplevelse, forteller Roger.

I samarbeid med noen av Sveriges beste sommelierer arrangeres også ulike vinsmakinger for selskap fra ti personer og oppover. Underholdende, lærerikt og inspirerende er temaet.

Ytterligere en aktivitet utover det vanlige er Aktiv matlaging, en morsom måte å lære mer om matlaging og råvarer. Under ledelse av en kokk lager man maten selv og spiser en spennende middag sammen. Det er perfekt som lagbyggende aktivitet for firmaet eller som kvalitetstid med gode venner.

Roger Hjälm ser frem mot et spennende 2016 på Katrinelund og ønsker nye og gamle gjester varmt velkommen.

Les mer...

2016-01-13 12.45

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv