153011 HB153011 HK0153011 HK1

En liten bit hverdagslykke

Mette Ulrichsen kastet seg uredd ut i brødbakingens verden etter mange år som revisor og økonomisjef. Sammen med dyktige franske og italienske bakere, byr hun i dag på herlige kvalitetsvarer i Håndverksbakeriet i Drøbak - sammen med en bit hverdagslykke.

   – Tanken var at jeg ville starte et bakeri som bakte skikkelige brød uten tilsetningsstoffer. Norge er en brødnasjon, for vi spiser brød til frokost, lunsj og kvelds.

Med inspirasjon fra bestemorens gode, gamle måte å bake på, åpnet hun det som den gang var Norges minste bakeri på 25 kvadratmeter med Håndverksbakeriet.

   – Det var lang kø fra dag én, og det var jo veldig god reklame. Håndverksbakeriet startet i det helt små med én baker, små lokaler og meg selv, og derfra har vi bygd oss opp, forteller Ulrichsen engasjert.

Brødene steker de fortløpende gjennom hele dagen, slik at kundene alltid får helt ferske varer. Ulrichsen er også opptatt av å gi deigen god tid og en skikkelig skorpe. Slik kan flerkornbrødet fra Håndverksbakeriet oppbevares i en papirpose - og ikke i plastikk - på benken i mange dager uten å bli tørt.

   – Det er brød jeg brenner for, og at Norge skal ha små bakerier som lager ferske brød som kan kjøpes klokka 07 en søndagsmorgen. I staben har vi franske bakere som virkelig har en lidenskap for surdeig. De snakker jo om brøddeigen som de snakker om damer, sier hun med et bredt smil.

I Drøbak kan de også tilby pizza som bakes av en italiensk pizzabaker, mens ved den nyåpende avdelingen i Lillestrøm er det brødvarer som står i fokus. Det overordnede målet er alltid å gi kundene en god opplevelse og varer av høy kvalitet.

   – Jeg vil skape en god atmosfære, og ønsker at dette skal være en liten oase. Her kan man drømme seg bort litt i hverdagen, med en fersk kanelbolle eller fransk makron. Kvaliteten kommer alltid først. Vi får positive tilbakemeldinger hele tiden, og daglig forteller folk at vi har det beste brødet. Det er fantastisk! En liten bit av lykke i hverdagen til de som ønsker det - det er Håndverksbakeriet.

Les mer...

2015-06-09 15.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv