164052 EB164052 EB0164052 EB1

En livsforvandlende skole

Evangeliesenterets Bibelskole utenfor Moss er tilpasset dem som har vært i vanskelige livssituasjoner, men egner seg også for personer uten rusbakgrunn. Skolen har offentlig godkjente læreplaner for sine to linjer, og som kristent alternativ i rusomsorgen har de vært med på å gi sine elever ikke bare utdannelse, men et nytt liv.

Det er dagens rektor, Hanne Sørmo, selv et eksempel på. Ærlig forteller hun hvordan hun kom hit i 2001 med rusproblemer. Høsten 2002 begynte hun på bibellinja samtidig som hun gjennomgikk behandling. Deretter fikk hun jobb her, ble teamleder, lærer, klasseforstander, og for seks år siden ble hun rektor. 


– Vi tror på motivering i stedet for legemiddelassistert behandling. Vi har et kristent verdigrunnlag og underviser også på gjenopprettelse, helbredelse og legedom: Det å få et nytt liv og legge det gamle bak seg. Hele 80 prosent av dem som fullfører, går ikke tilbake til rus – og det er unikt for all rusomsorg i hele landet, sier hun. 


Skolen, som har inntak to ganger i året, er godkjent for 60, men elevtallet pleier å ligge på rundt 45. Yngste i 2015 var 25 år gammel, eldste over 60. Det er gjerne voksne folk som kommer hit, og mest menn, forteller Sørmo. Skolen har fire ansatte, men leier inn gjesteforelesere. Det er mulig å søke kun skoleplass, men da forventes det at eleven ikke har behov for individuell oppfølging og selv ordner bolig utenfor senteret. 


– Undervisningen er med og styrker den enkeltes tro, og er også arena for samarbeid, kommunikasjon og sosial trening. Det er undervisning fem dager i uken hvor én dag er valgfag. Der har vi både friluftsliv, matlaging, forming, kosthold – og gitarspill! smiler Sørmo. 


Bibellinja er et ettårig utdanningstilbud med grunnleggende gjennomgang av Bibelen. Det er ingen prøver eller eksamener førsteåret. Andre året er medarbeiderlinja. Der trenes medarbeidere inn i kristen virksomhet, blant annet med studietur til Israel og misjonsreise til Ukraina. Målet er at eleven skal bli en god medarbeider i bedrifter og frivillige organisasjoner samt et godt forbilde i familie, samfunn og menighet. Her blir du også utrustet til selv å jobbe innenfor kristen rusbehandling. 


– Vi er en skole som legger vekt på gjenopprettelse. Her kan du få et nytt liv. Jeg har selv sett personer komme hit som etter to år ikke er til å kjenne igjen. Det er som en mirakelskole som ligger her i skogen utenfor Moss, smiler Sørmo. 

Les mer...

2016-12-02 13.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv