152078-Holme Gard152078-Holme Gard2

En perle ved havet

Holme Gård i øykommunen Tjøme som har røtter tilbake til 1500-tallet. Her tilbyr Rune og Vicky Aasmundsen hytteferie, båtopplag, lokale for selskap, kurs og konferanse, men først og fremst: Et sted med unik historisk atmosfære.

Fra Holme Gård har du tilgang til skog og sjø, naturopplevelser og tennisbane. Gården ble kjøpt i 1890 av Runes tippoldefar, og her ble det drevet gårdsbruk frem til siste del av 1900-tallet. Her var i sin tid hyrekontor for seilskuter, og dermed har også båtopplaget historisk forankring. Etter hvert bygde de ned hele landbruket og bygde opp turismen. På midten av 90-tallet ble den gamle låven revet og deretter bygd opp som selskapslokale med kurs- og konferanserom. Tunets stabbur ble bygget i 1870 og leies i dag ut som en av flere hytter på sommerstid. Hovedhuset er fra 1845.

– Når du kommer inn i Stabburet, er du 100 år tilbake i tiden. Vi har tatt vare på de gamle tingene, og her kan du se spikrene som ble smidd på gården. Overnatter du i stabburet, må du gå over tunet for å komme til toalettet, og det er det riktignok ikke alle som vil. Derfor har vi prøvd å ha tilbud fra det enkle som har litt historie og til to hytter som er bygget de siste 10-20 årene og har god standard. Sjøbua ligger ved havet og Dokkestua ved gården, forteller Vicky.

Kundekretsen består mye av tjømebefolkningen, og om sommeren er det en del av hyttegjestene som bruker lokalet til sommerfesten. Låven er et moderne lokale som rommer inntil 45 til bords, men det er mulig å være flere hvis man ønsker det. Salongen har plass til 29, og en stor terrasse brukes hvis været og årstiden tillater det. Her har det vært bursdager og barnedåp, konfirmasjoner, firmafester og minnesamvær etter begravelser.

– Det har vært bryllup her på nærmere 80 gjester, men da var det telt i hagen, forteller Vicky.

På låven kan du selv være med og bestemme prisen på selskapet eller konferansen. Lokalet leies ut, samtidig som gården kan stå til tjeneste med rigging, dekking, hjelp på kjøkkenet, rydding eller vasking. Dersom kunden ønsker å gjøre disse tingene selv, er også det mulig. Gården har gode kontakter med kokker og catering som kan komme og lage maten eller levere den her.

I tillegg kommer også skogsdriften.

– Vi er en intim familiebedrift med 300 mål skog som vi holder i orden. Vi har eget sagbruk, vedmaskiner og skogsutstyr, tar ut det vi trenger og selger litt ved i tillegg, forteller Rune.

– Det er lange dager, og det er ingen god timebetaling hvis man regner slik på det, men det er en livsstil. Her på gården kan vi tilby natur, og vi kan tilby historie, smiler Vicky.

Les mer...

2015-04-07 14.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Holme Gård
    • www.holmegard.no
    • Telefon:
      95 86 89 82
    • Adresse:
      Holmeveien 69
      3145 Tjøme
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv