152049-Byggefirma Vestbygg152049-Byggefirma Vestbygg2

En snekker for alle anledninger

Byggefirma Vestbygg AS er opptatt av å gjøre en god jobb som resultererer i fornøyde kunder. Daglig leder Jan Mikaelsen styrer et lite snekkerfirma som tilbyr mange tjenester, og samtidig liker å påta seg de litt uvanlige oppdragene.

Firmaet holder til i Vanse i Farsund, og har tre ansatte. De utfører alt fra rehabilitering og etterisolering av gamle hus til interiørarbeid og noe nybygg. Kundene er hovedsakelig privatpersoner lokalt i Farsund kommune.

– Når det gjelder leilighetsbygg, har vi blitt innleid på en del større prosjekter. Tidligere har vi blant annet gjort en jobb for HSH Kristiansand, og vi har også oppført ferdighus for Helvik Hus her i regionen. Ellers driver vi med asbestsanering, og jeg tror vi er de eneste i Farsund som er godkjent for å rive ned asbestplater og asbesttak.

Trass i at bruk av asbest ble forbudt i slutten av 1980, er det fortsatt mange bygg som inneholder det farlige mineralet. Bare i fjor rev Byggefirma Vestbygg AS ned rundt 1000 kvm. For å kunne utføre slike jobber, må man blant annet ha gjennomgått kurs og følge opp med oppdateringskurs hvert tredje år, forklarer Mikaelsen. Asbest kan være kreftfremkallende, og da er det godt å få hjelp av profesjonelle fagfolk til å bli kvitt det på en trygg måte.

– Når vi utfører forskjellige jobber, samarbeider vi med både rørleggere, elektrikere og arkitekter. Vi får også mye hjelp fra Monter i Vanse som tegner og bistår oss i å skreddersy hus, samt betjener oss med materialer og byggevarer.

Selv fikk Mikaelsen interessen for snekkerfaget allrede som ung, gjennom faren som først drev firmaet. I 1988 begynte han derfor på den fire år lange opplæringsperioden som lærling, og endte opp med fagbrev som snekker.

– Jeg synes interiør er veldig gøy å holde på med, og liker å være med på spesielle prosjekter og oppdrag. Blant annet var vi med på et kjempemorsomt prosjekt i fjor sammen med Farsundsfirmaet Arch-imedes, og vi bygger både små og store flytende båthus. Ellers gjorde vi alt av innredningsarbeidet på Bondeheimen i Farsund. Det er en del konkurranse i regionen, men vi prøver å gjøre en god jobb slik at folk kan trives med det vi gjør.

Les mer...

2015-04-07 11.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Byggefirma Vestbygg
    • E-post
    • Telefon:
      90 79 06 98
    • Adresse:
      Stave
      4560 Vanse
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv