En trafikkskole med flere bein å stå på

Kåre Ekrene Trafikkskole har nettopp feiret 30-årsjubileum. Men trafikkskolen er ute på tur med elevene i Haugesund den dag i dag – og har et tilbudsspekter som de færreste kan matche.

– Vi har fire kjørelærere, hvor alle kan lære opp i flere ulike klasser.  Hos oss kan du få kjøreopplæring i blant annet bil, motorsykkel, moped og traktor, forteller Kåre Ekrene, eier av trafikkskolen.
  Han trekker frem at kjøreskolen – som en av få i området – også tilbyr opplæring for funksjonshemmede. Ekrene har kjøpt inn en egen spesialtilpasset bil for å kunne gi et godt tilbud til kunder med ulike behov.
  – Vi deltar på et oppdateringskurs hvert år for å bli bedre trafikklærere for elever med ulike funksjonshemninger. Vi har kapasitet til å ta imot flere elever i bilen, og er stadig på jakt etter nytt utstyr for å forbedre tilbudet.


Ekrene jobbet selv som trafikklærer på en annen skole i ti år, før Kåre Ekrene Trafikkskole ble til i Haugesund i 1984. Ekrene har vært en idérik bedriftseier helt fra starten, og er stolt over alle trafikklærerne på hans trafikkskole i dag har kompetanse til å lære opp elevene i langt flere klasser enn det som vanligvis kreves.
  – Trafikkskolen er dyktig på motorsykkelopplæring – og hele 3 av 4 ansatte tilbyr kjøretimer i A-klassen, sier Ekrene.


Som eneste mann ved trafikkskolen tilbyr også Ekrene kurs for eldre over 65 år, som trenger en oppfriskning av bilkjøringen. Kurset inneholder en tolv timers teoridel, og avsluttes med en kjøretime.
  – Jeg tror bransjen kan belage seg på en liten nedgang fremover. Det er mange utdannede kjørelærere, men ikke alltid nok elever. I Oslo blir det mer og mer vanlig at behovet for å ta førerkort som attenåring blir bortprioritert. Men her i Haugesund er det større avstander, og ungdommene er fortsatt svært interesserte i å ta førerkortet, forteller Ekrene.
  For mange er det selvsagt en liten drøm å ta førerkortet så snart man blir myndig. Men i Kåre Ekrene Trafikkskole er alle velkomne. De har elever i alle aldre.

Les mer...

2015-01-20 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv