162025 BE162025 BE0

Energieffektivitet - nå!

Hvordan kan man få til et mest mulig energieffektivt og miljøvennlig boligbygg? Til å veilede kundene sine gjennom dagens mange krav og utfordringer stiller Boligenergi AS med ekspertise, kunnskap og god oppfølging.

– Erfaring fra bransjen viser at mange faggrupper som er involvert i boligbygg ikke ser tverrfagligheten i å oppnå et godt og energiriktig bygg. Forretningsmodellen vår handler om å bistå og hjelpe kundene våre fra analyse og kartlegging til å sette diagnosen til problemene på tvers av alle fag. Vi leverer totalentreprise til boligselskap som også inkluderer service og driftsoppfølging etter tiltaksimplementering, forteller daglig leder Jørgen Molvig i Boligenergi AS.


Selskapet eies av AF Gruppen og OBOS, og ble etablert i 2013. Boligenergi AS jobber i hovedsak på eksisterende boligmasse, og forbereder seg på det forventede norske forbudet mot fossil oppvarming fra 2020. 


– Ved kartlegging av boligbygg går vi spesielt gjennom varmeanlegget. Vi vurderer dagens energikilde, om den er utdatert og hvilke alternativer som kan benyttes som er mer energieffektive og energivennlige for boligbygget. Vurdering gjøres også av selve bygningskroppen, om det er behov for å etterisolere eller bytte vinduer, sier Anja Myreng Skaran.


– Vi ser på energilekkasjene, og dernest på distribusjonsnettet som distribuerer varmen ut i den enkelte seksjon. Til slutt vurderer vi produksjonsenheten som produserer varme og/eller tappevanns-oppvarming. Gjør vi stegene i korrekt rekkefølge, er det ofte store besparelse i forhold til gårsdagens energibruk, legger Molvig til.


Boligenergi AS henter inn konkurrerende tilbud fra underleverandører før de syr sammen en total pakke med prosjektledelse, prosjektstyring og funksjonskontroll. De står også for gjennomføring/implementering av tiltak og sluttresultatet. Selskapet henvender seg til borettslag og boligselskap over hele landet, men nedslagsfeltet er østlandsområdet med størst konsentrasjon av boligselskap.


Boligenergi tilbyr ikke først og fremst fine rapporter, utstyr og installasjoner, men:

- Vi skal være garantisten for et lavere energiforbruk, god funksjonalitet og økonomiske effekter som forespeilet. 

- Boligenergi sin garanti er ikke først og fremst noe vi tilbyr fordi våre kunde tar en risiko, men fordi borettslaget skal vite at de tiltakene Boligenergi foreslår er de som gir økonomisk verdi, og at ikke potensialet er overvurdert.

 

– Positive tilbakemeldinger får vi for vår kundeoppfølging, etterrettelighet og god kommunikasjon. Vi får også høre at vi er ærlige og oppriktige, og vi skårer mye på ryddighet. Styrken vår er at vi ser på helheten i bygget, og kan gi en god kostnadsberegning som viser når tiltaket begynner å betale seg ned, avslutter Molvig.

Les mer...

2016-04-25 14.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv