– Brygghus 9 har et stort fokus på enkle, men store smaker. Det skal være et folkelig sted hvor man kan komme som man er, og nyte et relativt rimelig, men godt måltid til en god øl. Det er dette vi har lyst til å tilby Trondheims befolkning.
Tobias Karlsen er en lidenskapelig ølbrygger og matentusiast. Som daglig leder av Brygghus 9, og sammen med en gruppe dyktige kokker og servitører, gir han trønderne god mat i kombinasjon med øl. Restauranten og gastropuben åpnet dørene i sine historiske lokaler september i fjor. Her holdt faktisk Trondheim Brændevinssamlag til på 1800-tallet, og senere Vinmonopolet.
– Mottakelsen har vært veldig god, og vi får mange veldig gode tilbakemeldinger. Jeg føler at vi har truffet en nisje som har manglet litt her i byen, for vi har et like stort fokus på både øl og mat. Teamet vårt på 12 personer jobber godt sammen, og vi har satset mye på å ha et godt arbeidsmiljø hvor folk trives.
Fellesnevneren for maten hos Bryggghus 9, er at alt er håndlaget og laget fra bunnen av. Fokuset ligger på enkle råvarer, og aller helst lokale, med store smaker. Karlsen og en medarbeider brygger selv ølet i bryggeriet, og per i dag har de åtte egne varianter som alle selges fra tappeanlegg. I tillegg kommer 12 gjestekraner, og et stort utvalg på flaske. De ønsker å treffe flest mulig ved å tilby alt fra den lyseste pilsner til det mørkeste mørke ølet. På drikkemenyen står også hjemmelaget brus og lavalkohol-øl.
– Det er mange som fortsatt ikke kjenner til oss, så dette skal vi jobbe med fremover. For meg er det viktig å spre øl-gleden, og at flere skal få øynene opp for alt det flotte ølet som det går an å servere. Vi er veldig stolte over det vi har fått til. Selv om vi har gjort det enkelt med innredningen i lokalene, har det blitt veldig koselig. Og vi er stolte av maten vår, som er godt matchet til ølen vi lager selv, avslutter en fornøyd Tobias Karlsen.