154026 B9154026 B91154026 B92

Enkle, men store smaker

Det blomstrer frodig i Trondheims restaurantflora om dagen. Med Brygghus 9 har byen fått en flott restaurant og gastropub som både lager all mat fra bunnen av, og i tillegg brygger sitt eget øl.

   – Brygghus 9 har et stort fokus på enkle, men store smaker. Det skal være et folkelig sted hvor man kan komme som man er, og nyte et relativt rimelig, men godt måltid til en god øl. Det er dette vi har lyst til å tilby Trondheims befolkning.

Tobias Karlsen er en lidenskapelig ølbrygger og matentusiast. Som daglig leder av Brygghus 9, og sammen med en gruppe dyktige kokker og servitører, gir han trønderne god mat i kombinasjon med øl. Restauranten og gastropuben åpnet dørene i sine historiske lokaler september i fjor. Her holdt faktisk Trondheim Brændevinssamlag til på 1800-tallet, og senere Vinmonopolet.
   – Mottakelsen har vært veldig god, og vi får mange veldig gode tilbakemeldinger. Jeg føler at vi har truffet en nisje som har manglet litt her i byen, for vi har et like stort fokus på både øl og mat. Teamet vårt på 12 personer jobber godt sammen, og vi har satset mye på å ha et godt arbeidsmiljø hvor folk trives.

Fellesnevneren for maten hos Bryggghus 9, er at alt er håndlaget og laget fra bunnen av. Fokuset ligger på enkle råvarer, og aller helst lokale, med store smaker. Karlsen og en medarbeider brygger selv ølet i bryggeriet, og per i dag har de åtte egne varianter som alle selges fra tappeanlegg. I tillegg kommer 12 gjestekraner, og et stort utvalg på flaske. De ønsker å treffe flest mulig ved å tilby alt fra den lyseste pilsner til det mørkeste mørke ølet. På drikkemenyen står også hjemmelaget brus og lavalkohol-øl.
   – Det er mange som fortsatt ikke kjenner til oss, så dette skal vi jobbe med fremover. For meg er det viktig å spre øl-gleden, og at flere skal få øynene opp for alt det flotte ølet som det går an å servere. Vi er veldig stolte over det vi har fått til. Selv om vi har gjort det enkelt med innredningen i lokalene, har det blitt veldig koselig. Og vi er stolte av maten vår, som er godt matchet til ølen vi lager selv, avslutter en fornøyd Tobias Karlsen.

Les mer...

2015-09-01 10.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv