Et høyfjellshotell med sjel

Hovdestøylen Hotel & Lodge ligger fredfullt til ved eleven Otra på Hovden, med opplyste tur- og skiløyper rett utenfor døra. På hotellet finner du både romslige værelser og velutstyrte leiligheter. Hovdestøylen Hotel & Lodge har god plass både til hele familien og til bedrifter og grupper.

– Vi tilbyr både hotellrom og leiligheter på vårt hotell. Det er et fleksibelt konsept. Leier du en leilighet, kan du selv velge om du vil benytte deg av hotellets restauranter eller om du foretrekker å lage maten selv, forteller hotelldirektør Frank Ekman. 


Det er en valgfrihet som gjestene setter stor pris på. At leilighetene har alle fasiliteter på plass, er heller ingen ulempe. Flatskjerm, trådløst internett, mikrobølgeovn, fryseboks – til og med PlayStation.

  – Vi blir mer og mer velstående i Norge, og får dermed bedre og bedre standard på hyttene våre. I dag er ofte hyttene minst like flotte som boligene. I takt med dette ser vi også at et hotellrom blir for lite for mange av våre gjester. En familie har gjerne flere par ski, sko og utstyr. I våre leiligheter er det rom for dette. Vi ser at flere og flere foretrekker å bo i leiligheter når de ferierer, sier Ekman.


Hovdestøylen har derfor utviklet seg til det som kan kalles et leilighetshotell. Det er en løsning som har slått an hos gjestene. Ekman og hans kolleger ønsker i fremtiden å få enda flere leiligheter integrert i hotellet, slik at alle kan få gleden av sitt eget lille hjem høyt til fjells.
  Samtidig har bespisning blitt stadig viktigere. Fellesmåltidene med familien selvsagt en stor del av en førsteklasses ferie – og da må selvsagt maten smake.

  – Vi ser at maten gjestene får servert blir en del av essensen i oppholdet. Turister reiser til fjells for å hygge seg, og god mat gir god stemning. Derfor satser vi stort på det. I vår restaurant har vi både pensjonsmiddager, à la carte og egen barnemeny. Hver onsdag er det biffaften, med servering av saftige og møre biffer, forteller Ekman.

Hovden og Hovdestøylen er allerede godt kjent som et fortreffelig reisemål vinterstid. Men i dag er det stadig flere som oppdager hvilke muligheter Setesdal har å by på også sommerstid. Mens turister som besøker andre fjelldestinasjoner gjerne blir nødt til å gå tur langs bilveier, kan Hovden tilby noe langt bedre. Det opplyste løypenettet på Hovden er like mye for vandreren som for skigåeren – på samme måte som naturopplevelsene i Hovden er like attraktive på sommeren som på vinteren.  

Det hele er dessuten lett tilgjengelig.
  – Hovden er en fantastisk destinasjon, fordi alt ligger så tett. Skibussen er gratis og stopper like utenfor hotellet, og i fjellbyen er det mange muligheter for turister som ikke er like skiglade. Sentrum av Hovden fjellandsby er like i nærheten, hvor en kan besøke koselige butikker, kafeer og restauranter.

Familier har alltid trukket til Hovden, men Ekman opplever også at næringslivet har åpnet øynene for Setesdal. Hovdestøylen Hotel & Lodge legger stor vekt på å kunne tilby bedriftskunder spennende pakker, for både små og store grupper. Da kan du kombinere faglig innhold med god mat og mye moro. 
  – Vi kjører helt spesielle opplegg til konferansegrupper. Når du drar til fjells på konferanse, er det viktig for folk å komme sammen i et hyggelig miljø. Vi tilbyr en rekke teambuildingsaktiviteter hos oss, som stafett med mini- eller tandemski og snøbowling. Om kvelden serverer vi viltfondue med elgkjøtt, bakt potet og ulike sauser rundt bålet i lavvoen utenfor hotellet. 


Alt dette sier mye om hvilken stemning de besøkende finner på Hovdestøylen. Ekmans erfaring er at folk ønsker å unngå sterile konferanserom. Det er ingen tvil om at det er langt mer stimulerende og morsomt å samles rundt et sprakende bål med levende flammer.
  – Vi ønsker at gjestene våre skal ha det koselig rundt seg når de besøker oss. Vi brenner derfor fakler langs veiene for å skape en fantastisk, levende stemning for våre gjester. 


Det hele bygger opp om det aller viktigste for Ekman og hans kolleger. Hovdestøylen er et hotell med sjel. Når enkelte deler av hotellet nå skal pusses opp, er det viktig for Ekman at den hjemmekoselige fjellstemningen hele tiden ivaretas.

  – Nå skal Hovdestøylen inn i en spennende fase, hvor vi skal videreutvikle og pusse opp deler av hotellet. Det er stort sett små kosmetiske ting – det er viktig for oss å ikke ødelegge sjelen i hotellet. Vi ønsker å beholde fjellatmosfæren. Det vet vi at betyr mye både for oss og for våre besøkende, avslutter Ekman.

Les mer...

2015-01-20 14.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv