edit-_110509_holmestrand_torg__view23

Et kommersielt blikk på byutvikling

Et aktivt og sunt bymiljø som legger til rette for handel og folkeliv. Det er Jan Lædre i Byutvikling AS opptatt av. Med sin ekspertise og erfaring har han et kommersielt blikk som ser på tvers av interesser og behov. Engasjementet for byutvikling begynte da han så hvor utfordrende det var for Drammen og mange andre byer å få butikker inn i byen.

– Butikker lever av omsetningen i lokalene de er i. De er avhengig av lokalene, og de er avhengig av kunder. Hvis lokalet ligger dårlig til, kommer det ingen kunder og da overlever ikke butikken. Det viktigste blir derfor å finne alle faktorene som må på plass for at butikker skal våge å satse. Og ikke bare det, men for at de skal overleve og kanskje leve godt.


En utfordring kan være at butikker og gårdeiere har ulike ønsker. Da handler det om å forene to parter. Når Lædre lykkes i dette, får gårdeiere stabile og gode leieinntekter på eiendommene sine, mens butikkene lever, driver godt og kan betale leien.


– Byutvikling er selvsagt mye mer enn å bare få handel inn i byen. Det er boliger, kino og kultur, men det er også veldig mye på gateplan. Hvis det ikke er butikker og serveringssteder, blir det fort tungt og ødselt. Mye av spørsmålet om byliv, slik jeg ser det, handler om hvordan man kan legge til rette for handel.


Som rådgiver kan han bistå i prosesser hvor entreprenører, arkitekter og kommersielle aktører sammen skal finne de beste løsningene. Der hvor disse kanskje har ulike tanker og ideer om hva som er god byutvikling, ser Lædre på helhetsbildet.


– Styrken min er å kunne se et prosjekt med kommersielle øyne. Det vil egentlig si med butikkenes øyne, i den forstand at jeg vurderer hvordan det må se ut for at butikker skal våge å etablere seg og drive godt i det aktuelle området. Samtidig som at jeg ser sammenhengen med alt rundt, med hvor kommunikasjons-områdene går, hvor man skal parkere og hvor folk skal vandre. Jeg er flink til å se denne helheten.


De fleste kommuner har i dag egne kontorer og ansatte som jobber med byutvikling, og her er det mange som kan ha behov for rådgivning. Fremtidsutsiktene til Byutvikling AS går på videre vekst, og Lædre er for tiden på utkikk etter flere medarbeidere.  


– Jeg ser for meg at vi til sammen skal være fire partnere og to ansatte til, og at disse skal enten selge inn prosjekter eller utføre dem.

Les mer...

2016-10-05 14.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv