162005 HS162005 HS0162005 HS1162005 HS2

Fleksibiliteten er vår styrke

Et byggeprosjekt kan være komplisert og utfordrende. Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri AS gjør det de kan for å hjelpe deg best mulig, enten du er entreprenør, byggmester eller privatkunde. Med lokal egenproduksjon, et stort varesortiment og bred kompetanse, er du hjertelig velkommen til å få den hjelpen du trenger.

Den tradisjonsrike familiebedriften ble etablert i 1937, og har gått i generasjoner. Trass i at sagbruksdelen i dag er nedlagt, kan Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri AS fortsatt tilby spesialhøvling. Daglig leder Stig B. Folde forteller at nå er det først og fremst byggevarer de satser på.


– Sagbruket opphørte i 2003, og året etter ble det inngått en avtale med Byggtorget. Som medlemmer av Byggtorget er vi aksjonær i kjeden, men driver selvstendig. Jeg begynte å jobbe her i oktober i fjor. Bedriftsnavnet er jo litt misvisende siden vi ikke lenger er et sagbruk, men det er fordi det har vært firmanavnet siden 1937. Men vi høvler fortsatt på forespørsel fra kunder, sier han.


Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri AS tilbyr i dag salg av trelast og byggevarer. De har et stort varesortiment med alt man trenger til en byggeprosess, bortsett fra maling. Her får man f. eks veggplater, listverk, kledning, paneler, sement, betong, ringmurer, belegningsstein, rekkverk, gulv, tak, isolasjon, ovner, skruer og lim mm. Kundesegmentet består av både bedrifter og private.


– Det er en fin fordeling mellom bedriftskunder og privatkunder, med en overvekt på førstnevnte. Privatfolk pusser opp og rehabiliterer gjerne bad, kjøkken og stuer, og etterspør mange av de samme produktene som byggmestrene. Bransjen svinger veldig mellom sesongene. Vinteren er rolig sammenliknet med sommeren, så vi ønsker å gjøre noe med det. Det er en av grunnene til at vi også produserer takstoler og precut, for da har vi flere bein å stå på. Med en egen høvel kan vi også spesialprodusere ting, som f. eks Trondheimspanel som brukes mye til restaurering av eldre trehus.


Det sitter mye kunnskap i veggene på Hell. Staben på 15 ansatte er opptatt av kundeservice, og prøver så godt de kan å tilby veiledning og råd. Her er det ingenting i veien for å spørre. Folde forteller at de har alt av lager og produksjon på stedet, og en egen lastebil med kran som kjører ut varer til kunder. Området de dekker er i hovedsak dalføra som sokner til Stjørdal samt Nord-Trøndelag og inn mot Trondheim, men de har også leveranser både på Frøya og på Fosen.


– Jeg tror kundene kommer til oss både fordi vi har mye kunnskap og fordi vi har bygd relasjoner over lang tid, og i tillegg har tatt vare på disse relasjonene. Det at vi leverer det vi lover til riktig tid og til riktig pris er også viktig. På sikt ønsker vi oss et showroom slik at vi bedre kan vise frem produktene.


Folde har visjoner for den videre driften, og har ønsker om å nå ut til flere med gode produkter og løsninger. Planen er å utvikle eiendommen og bygningsmassen over tid. På sikt håper han å få på plass en lagerhall med gjennomkjøringsmuligheter, et tørrlager hvor kundene kan plukke varer.


 – Vi ser jo at skal vi være med, så må vi utvikle oss! Konkurransen er stor, og kundene blir mer og mer vant med å ha det komfortabelt når de skal hente varer. For Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri AS er det uten tvil kompetansen og serviceinnstillingen til de ansatte som er vår største styrke. I tillegg har vi mange års erfaring, også med produksjon av takstoler. Hos oss har vi dyktige folk som prosjekterer og produserer, og jeg synes at vi har et relativt bredt varespekter. At vi også kan høvle og levere ut varer til kundene, gjør at vi har stor fleksibilitet.

Les mer...

2016-04-21 11.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv