Formidabel vekst for COWI i Drammen

COWI er et av Norges ledende ingeniørselskaper og tilbyr rådgivnings- og prosjekteringstjenester for markedsområdene Bygninger, Samferdsel, Vann og Miljø & Samfunn. For seks år tok de med seg sin kompetanse til Drammen, hvor de siden den tid har hatt en formidabel vekst.

Da COWI etablerte avdelingskontor i Drammen i 2008, hadde de ingen ansatte der og satset på organisk vekst. I dag har hele tretti personer sitt daglige virke på toppen av Magasinet kjøpesenter på Bragernes Torg. 
  – Det er et utstrakt samarbeid mellom alle kontorene i COWI, slik at man hjelper hverandre med tjenester ut i fra behov. Vårt kontor i Drammen består av tekniske fag som elektro og VVS, og på de områdene er vi ganske store i Drammensregionen. I tillegg huser vi både landskapsarkitekter og fagfolk innen geoteknikk sier Geir Hagehaugen, regionsjef for Østlandet.
 

Innen elektro og VVS spår Hagehaugen en utflating fremover. Ett av områdene COWI Drammen ønsker å satse videre på i tillegg til bygninger er samferdsel, hvor han ser et økt behov. I tillegg samarbeider kontoret med Drammen næringslivsforening for å få fokus på byggebransjen, med aktivt bidrag i nettverk for byggenæringen.
  – Det er et positivt samarbeid, og vi opplever at det er mange som vil noe med byen og området. Vårt ønske er å være en aktiv bidragsyter til Drammens potensielle vekst som region, presiserer Hagehaugen.
  En liten overvekt av COWIs oppdrag kommer fra offentlig sektor med kunder som f.eks. kommuner, Statsbygg og Jernbaneverket. Drammenskontoret er blant annet med på Folkehelseinstituttet, ny terminal på Gardermoen og det nye sentralsykehuset i Østfold som nå ferdigstilles, og de ser frem til neste fase av nytt sykehus på Brakerøya. Men mange av prosjektene er også innen privat sektor, og her spenner oppdragene fra noen tusener til meget store honorarer. Ingen jobb er for stor og ingen for liten.
 

– Tilbakemeldingene vi får fra våre kunder, er at de får nær sagt hva som helst når de kommer til oss. Det skulle vel egentlig bare mangle ettersom vi er en kompetansebedrift. Men av og til blir nok kunden overrasket over spisskompetansen vi har på en del områder man ikke tror det går an å fordype seg i, sier Hagehaugen.
  Det er kanskje hovedsakelig der COWI skiller seg fra noen av sine konkurrenter – ved at de har turt å ta inn spisskompetanse som er unik i Norgessammenheng, og kanskje i verden.

Les mer...

2015-01-22 13.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • COWI AS Drammen
  • www.cowi.no
  • Telefon:
    02694
  • Adresse:
    Nedre Strandgate 3
    3015 Drammen
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv