Fornøyde føtter

Hos Sessan & Nanset Fotklinikk får såre og slitne føtter livet tilbake. Med massasje, stell og veiledning, blir Kirsti Pedersen alle føtters beste venn.

– Hovedingrediensene i jobben min er føtter, godt stell, gode sko og sokker. Jeg er mest opptatt av det terapeutiske aspektet innen fotterapi, for jeg vil finne ut av årsaken til at folk får smerter i føttene.

Pedersen drev først Sessan Fotklinikk som et enkeltmannsforetak. Da hun i april i fjor overtok Nanset Fotklinikk i Larvik, slo hun sammen navnene. Hun er offentlig godkjent fotterapeut, og setter profesjonalitet og seriøsitet høyt.

– Jeg tilbyr fotstell, og da sitter man først med føttene i et deilig fotbad. Deretter klipper og sliper jeg neglene, fjerner hud og behandler vorter og torner. Som avslutning får kunden en god fotmassasje. De som ønsker det, kan komme inn for kun vorte- eller tornebehandling.

Hos Sessan & Nanset Fotklinikk får man i tillegg kjøpt sko, spesialsåler samt sokker i ull og bomull. Pedersen fremhever også en spesiell gnagsårsokk som er perfekt for alle som lett får gnagsår. Sokken har silikon i hælen, og slik gnager skoen på silikonet i stedet for på selve huden og hælen. Og kanskje vel så viktig som fotstell, er veiledningen hun kan tilby i bruk av riktig sko.

– Vorter, torner, inngrodde og nedgrodde negler er de vanligste plagene folk kommer med. Det er også mange med såkalte urolige bein og kalde føtter som synes det er godt med en massasje som får i gang sirkulasjonen. Hos meg får man også sjekket føttene for sår og sprekker, og jeg kan forebygge inngrodde negler og begynnende torner.

Kundene kommer fra både Larvik, Sandefjord, Stokke og Oslo. Størsteparten er kvinner i alderen 60 år og oppover, så Pedersen ønsker seg gjerne flere mannlige kunder.

– Menn har jo like mye vondt i føttene som damer. Jeg kaller meg en grovsmed, for jeg bruker en skalpell til å fjerne tykk hud og inngrodde negler med. Jeg sitter ikke her med sminkede øyenvipper og en bitteliten fil som jeg flikker forsiktig på føttene med, sier hun med et smil.

Det første året har gått veldig bra for Sessan & Nanset Fotklinikk, og nå ser Pedersen fremover. Målet er å kunne åpne en liten skobutikk i det samme lokalet, med spesialsko som vier god plass til vristen og tærne. Hun drømmer også om å etter hvert kunne dra ut på besøk til sykehjem med forskjellige skokolleksjoner. Slik kan hun vise frem og veilede mens folk får prøve sko i ro og fred.

Les mer...

2015-04-10 10.30

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv